Doris Dragović: Dobar izgled je stanje duha

0
Pop pevačica Doris Dragović svoj modni stil stvara u trenutku i u zavisnosti od raspoloženja, ali ističe da njena scenska ličnost i ona u privatnom životu, bar kada je moda u pitanju, nemaju sličnosti
Doris Dragović, foto: Andreja Damnjanović
Doris Dragović, foto: Andreja Damnjanović

Smatram da je za moj izgled zaslužno stanje DUHA I GENETIKA. Nisam odgovorna za moju fizičku liniju. Moji roditelji bili su visoki i mršavi ljudi, a otac je bio izuzetno vitak i to sam nasledila od njih. Ne bavim se sportom i ništa NE TRENIRAM. Volim da živim svojim običnim i JEDNOSTAVNIM ŽIVOTOM.

Porodica mi je uvek najvažnija i na prvom mestu u odnosu na sve. Osim što sam uvek supruga i majka, sve drugo zavisi od sadržaja dana i svaki mi je različit. Na taj način i biram garderobu, u skladu sa vremenom i raspoloženjem. Najprijatnije se osećam u svom domu i UDOBNO ODEVENA.

Moji aduti za postojanje na sceni su čisto UMETNIČKI i što su bili u težem obliku, to je bio i veći izazov za mene. SCENA JE MOJA ULOGA i to nisam ja lično. Još na početku karijere u šali sam isticala: Doris nije samo da se gleda, već i da se sluša. Uvek sam govorila da je LEPOTA RELATIVAN POJAM i možda mi je bila važna tri i po sekunde pre nego što izletim kroz vrata stana. Nastojala sam da prisilim ljude da me slušaju, a ne da vodim računa o tome KAKAV VIZUELNI EFEKAT ostavljam na njih. Osim toga, smatram da je taj efekat kratkog veka.

Kada radite na sebi i sa drugima, tada ideje, pitanja i nova otkrića iskaču sa svih strana. Da bih ostala u dobroj kondiciji, moram redovno INTELEKTUALNO da vežbam i to je moja najveća inspiracija. Takav rad na sebi mi je najvažniji, bitniji od svake fizičke nadogradnje.

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker