Jovana Balašević: Stil je stanje duha

0
Glumica Jovana Balašević obožava da menja stajling za koji inspiraciju pronalazi u filmovima, a svoj izgled opisuje kao jedinstven i upotpunjuje ga savršenim make-upom.
Jovana Balašević, foto: Petar Đorđević
Jovana Balašević, foto: Petar Đorđević

Uvek sam smatrala da je GENIJALNOST U JEDNOSTAVNOSTI što potvrđuje i večna Koko Šanel. Biti sveden i zakopčan do grla u hrabrim kombinacijama bio mi je veći izazov nego pratiti trend po svaku cenu. Uvek bih pre odabrala dobro muško odelo nego koktel haljinu. Odećom koju nosite morate preneti poruku. Biti čovek znači imati stila. KAD NEMA STILA, NEMA NI ČOVEKA. Važno je i kako ću mirisati...

Smatram da je sve to jedna fantazija dublja i šira od onog šta je in ili out ove zime, jeseni, proleća... Na to kako bih u narednom periodu želela da izgledam UGLAVNOM SU UTICALI FILMOVI, odnosno određeni junaci koji bi mi zadali domaći zadatak...

Važna je i NEGOVANA KOSA. Ako je zapuštena ili prljava, ma šta obukli, nećete izgledati dobro jer će svi na vama prvo uočiti lošu frizuru. Ispostavilo se da su skupe i atraktivne CIPELE izuzetno neudobne i nepraktične za duže šetnje.

Zato sam oduševljeno prihvatila tezu - SPOJITI NESPOJIVO, pa umem da obujem nike ili adidas patike na nešto elegantno i to jeste hrabro. Sećate se priče kako je čoban pošao da traži ovcu koja se odmetnula od stada. A poruka glasi: Odmetni se... Majka mi je za jednu Novu godinu poklonila žutu ŠUBARU i to je bila prva u mojoj kolekciji. Šubaru je od Deda Mraza sad dobila i Simona. Ona je postala mamin, Simonin i moj zaštitni znak, stvarno je obožavam. Nijedna kapa toliko ne čuva glavu, a pri tom deluje veoma raskošno.

Kada je centrala topla, možete ići i u gaćama. Važan je  i DOBAR KROJ bilo da je to suknja, sako, kaput... Volim kada kupim stvar koju ne moram da korigujem što je, priznajem, retko. FARMERICE i bela košulja takođe su moj izbor. Ne volim kad neko kaže: Ha, pa i ja bih se dobro oblačila da imam para.  To smatram bednim alibijem. Nemojte mi reći da u ormanu nemate belu košulju i jedne dobre farmerke. Sve je stvar ideje, a ne novca. Kreativnost ne posećuje lenjivce.

Ne moram da nosim nakit, za mene je dovoljan dobar SAT. Ne bih se nikada odrekla crvenog ruža. Dobar make-up podrazumeva lep ten, dobro popunjene obrve i ruž. Najvećom greškom smatram tetovirane obrve, a one su hit, doduše samo kod nas. Ništa ružnije nisam videla. Živela Frida Kalo!

makonda-tracker