Ivana Kukrić: Elegancija koja čuva stražu seksepilu

0
Zbog čega sakoi i šeširi odgovaraju njenom senzibilitetu, da li je privatno ekstravagantna kao i na modnoj sceni, šta smatra kulturom odevanja, a šta modnim promašajem, opisuje uspešna srpska manekenka.
Ivana Kukrić. Foto: Miloš Nadaždin
Ivana Kukrić. Foto: Miloš Nadaždin

Ne mislim da odelo čini čoveka, ali svakako da govori nešto o njemu. Takođe, BITNO JE KAKO SE OSEĆATE jer se to odražava i na ono što odevate. Ako čovek nije zadovoljan sobom, neće se bolje osećati ni obučen u najskupocenije odelo. Meni je najbitnije da je odevni predmet koji imam na sebi kvalitetan i prirodnog porekla.

NE PODNOSIM SINTETIKU i veštačke materijale. Iako je u današnje vreme moda otišla toliko daleko da je sve dozvoljeno, mnogo više cenim JEDNOSTAVNO OBLAČENJE sa dozom elegancije. Moj stil na sceni je sasvim nešto drugo u odnosu na ono što oblačim privatno. Na modnoj pisti ekstravagancija je daleko zanimljivija, pa tada mnogo više volim da nosim neobične i otkačene modele, dok sam privatno privržena OTMENOM STILU. Smatram da seksepil dolazi iznutra i nije neophodno da se razgolitite kako bi on došao do izražaja. Iako najviše volim leto kada je reč o odevanju, daleko više su mi inspirativniji proleće i jesen.

Volim da nosim SAKOE OD ŠTOFA I TVIDA, obožavam šešire i kape, zatim duge suknje i razne ešarpe. Tokom leta češće nosim jarke boje, dok mi je jesenja garderoba uglavnom u pastelnim nijansama koje više gode mom senzibilitetu. Često na meni možete videti kratku crnu Balmain (motorku) KOŽNU JAKNU koju kombinujem sa različitim odevnim detaljima. Volim Equipment SVILENE KOŠULJE koje posedujem u gotovo svim bojama. Kada je reč o odlasku u šoping, uglavnom KUPUJEM NEPLANIRANO dok sam u šetnji gradom i slučajno vidim nešto što mi se dopada. Nastojim da kupim komad garderobe za koji znam da ću ga sigurno nositi.

Odavno sam izašla iz faze nezasite kupovine i sada tačno znam šta želim i šta mi treba. KAKO SAZREVAM, TAKO MENJAM SVOJ STIL, što smatram da je potpuno prirodno. Mislim da je besmisleno kad žene u određenim godinama pokušavaju da se takmiče sa tinejdžerkama i veruju da u uskim pantalonama i mini suknjama izgledaju privlačno kao dvadesetogodišnjakinje.

Smatram da SVE IMA SVOJE VREME i da je osnovna kultura prilagoditi odevnu kombinaciju prilici u kojoj se nalazite. Liniju održavam zdravom ishranom i povremenim treninzima. Pijem mnogo tečnosti, hleb ne konzumiram, kao ni prerađevine, ali zato ne mogu da odolim slatkišima.

Piše: Stefan Tošović

 

 

makonda-tracker