Melina Džinović: Zanimljiva ličnost je uvek moderna

0
O tome šta znači njena izjava kako cipele ne smeju da joj budu neprijatelj, zašto zimi nosi sitnije komade nakita, a leti veće, zbog čega s godinama češće bira jednostavnije krojeve i kakav kolorit voli da vidi na sebi, otkriva poznata modna kreatorka
Melina Džinović; foto: Andreja Damnjanović
Melina Džinović; foto: Andreja Damnjanović

Pre svega poštujem sebe i svoj ugođaj, a ne modni trend. Moje modno pravilo broj jedan jeste da se dobro osećam i da izgledam barem nijansu bolje nego što je to moja stvarna slika. A za to nam moda i služi, zar ne? BOJE MI PODIŽU RASPOLOŽENJE, a davno sam se rešila isključivo crne haljine, cipela i tašni. Sada u svom garderoberu imam mnogo više interesantnog kolorita koji može da mi začini svaku kombinaciju: smaragdnozelena haljina mnogo bolje izgleda sa crvenim cipelama i tašnom u toj boji nego sa nude varijantom. Suština mog stila jeste u JEDNOSTAVNIM KROJEVIMA, a dobri dodaci u koje spadaju velike naušnice, marame u jarkim bojama, rukavice... daju lični pečat. Iako se ŠMINKA ne smatra modnim detaljem, meni je svaka kombinacija nepotpuna ako nisam barem malo našminkana.

Jednostavno, volim make-up i ne slušam priče kako je žena najlepša kada je nenašminkana. Važno je samo da me šminka ne promeni. Razumem da su najlepše i najekstravagantnije CIPELE sa najvišim potpeticama, ali čemu one kada ne mogu da hodam u njima? Muku mučim da nađem lepe i udobne cipele, s tim što one nikako ne smeju da mi budu neprijatelji ma koliko bile seksepilne. Zimi je NEOPHODAN DOBAR KAPUT. Nedavno sam kupila jedan u karmincrvenoj boji i naprosto ga obožavam, a odlično izgleda i u kombinaciji sa crvenim Nike patikama. TAŠNE I RUKAVICE su moja strast. Odavno sam počela da se oblačim krajnje jednostavno, pa su mi ovi asesoari inspirativni, pogotovo kada se slažu sa bojom laka na noktima, a ja glasam za vatrenocrvenu boju. Izuzetno mi je važno da DONJI VEŠ bude u službi garderobe: ako ostavlja tragove koji se naziru ispod majice, haljine ili me krivo oblikuje, ne oblačim ga ponovo.

Dopada mi se što danas postoje udobni a lepi materijali koji estetski i praktično služe svrsi. NAKIT je sastavni dio mog looka. Leti su to što veći komadi, a kada stigne hladno vreme i počnem da nosim kape, šalove i rukavice, on se smanjuje. (Smeh) Interesantna kapa menja mi naušnice, a izuzetno volim i model sa našivenim kamenčićima, vezovima... Koliko god obožavam damski stil oblačenja, nekada me oduševe ETNO MOTIVI, krzneni prsluci, rese i s vremena na vreme u tome se odlično osećam. Znam savršeno obučene žene koje ne poseduju ni bisernu ogrlicu, ni sako, ni košulju ni klač torbicu... Mislim da je danas PERSONALITI JAČI OD MODE: interesantna ličnost sve može da učini šik i modernim.

 

Pogledajte video:

 

makonda-tracker