Lena Kovačević: Ženstvenost u muškom odelu

1
Kakve stvari su neizostavni deo njenog ormara, koje boje dominiraju na njenim kupaćim kostimima, zašto joj je bitno da ima klasično odelo i dobre patike, otkriva džez pevačica Lena Kovačević
Lena Kovačević, foto: Andreja Damnjanović
Lena Kovačević, foto: Andreja Damnjanović

Verujem kako je najvažnije da čovek UME DOBRO DA SE PONAŠA u garderobi koju nosi i prepozna šta je za koju priliku prava kombinacija.  Danas ima mnogo sjajnih brendova koji nude zanimljiv dizajn za mali budžet, ali ipak JEDAN KVALITETAN KOMAD daje drugačiji ton stvarima koje nosimo. Na mnogim komadima garderobe možemo da štedimo, ali ima ih PET ZA KOJE SMATRAM DA U NJIH VREDI ULAGATI: dobar par farmerki, bela majica, bela košulja, crni sako i mala crna haljina. Klasika, asesoari i mašta...

Trendovi se menjaju, a kvalitetni klasični komadi uvek su u priči uz DOBRE ASESOARE. Takođe, bitno je da prepoznamo koje nam BOJE dobro stoje u odnosu na ten i kosu. Danas više nego ikad nije obaveza da ih međusobno povezujemo, ali ipak postoje logika i zakoni kombinovanja koje bi trebalo da znamo. Pristalica sam LEŽERNE ELEGANCIJE.

Francuska i Francuskinje, obožavam njihov stil - baletanke, jedan par dobrih naočara za sunce i topao kroasan sa džemom. DOBAR PAR PATIKA je neophodno da imate u svom ormaru, a uz njih podrazumevam i rad na sebi, svom zdravlju i da se dobro osećamo u svojoj koži. Kad je reč o kupaćim kostimima, volim one snažnih boja, a omiljene su mi plava i crvena. Mislim da nikada neću preboleti torbe i nesesere za plažu. S obzirom na to da sam veliki ljubitelj mora, omiljen mi je fazon GARDEROBE ZA BROD. Svaka žena treba da ima crne pantalone i sako sjajnog kroja koji mogu odvojeno da se nose.

Nema ništa ženstvenije od dame koja zaista ume da nosi ODELO. Udobnost je na prvom mestu i nikako ne smemo dozvoliti da razmišljamo o garderobi koju imamo na sebi. Najbolje se osećam kad nisam previše sređena, bez viška šminke, nakita i bilo koje vrste uniformisanosti... Sve me to sputava da budem opuštena. I kao poslednje ističem da uvek treba BITI SVOJ. Živimo u svetu u kom je postalo uobičajeno da se poistovećujemo sa garderobom koju nosimo i robujemo stvarima. Ne volim ništa što mi oduzima slobodu. Dobre stvari oslobađaju, pa tako i moda. Ona je oduvek lepa i zabavna.

 

Piše: Jovana Dimitrijević

makonda-tracker