Đurđa Stojiljković: Modna sirena iz Njujorka

0
O tome zašto nosi jedna broj manje farmerke, zbog čega voli šešire i na koji način visoke potpetice opisuje kao ukras za nogu, govori top model agencije Model Scouting Office
Đurđa Stojiljković, foto: Milena Rakočević
Đurđa Stojiljković, foto: Milena Rakočević

VISOKE POTPETICE smatram nakitom za stopala samo ako je viša od 6 cm i ukoliko su Christian Louboutin.

ELEGANTNA GARDEROBA je sinonim za lepotu, ali podrazumeva kombinaciju koja je efektna i jednostavna. Obavezna je za određeni dress code, poput Chanel roze odela koje je nosila Džeki Kenedi.

STREET STAJLING je izraz individualnosti i harizme. Primetila sam talas blogova koji se isključivo time bave. Kao stil to je veoma zastupljeno u Londonu i Njujorku.

LEPRŠAVE, ŠARENE HALJINE su nešto što bih obukla za nedeljni ručak u prirodi. Inače, ne nosim ih toliko često. Moja prva revija je bila za Albertu Ferretti i mislim da se sećam cele kolekcije koju su činile upravo ovakve haljine. Materijali moraju da budu organski i dobrog kvaliteta, oni su bitniji i od samog kroja. Knjiga Svila, Alesandra Barika, više je nego vredna čitanja kada je reč o ovom pojmu.

FARMERKE smatram izumom napravljenim prvobitno za rudare (sa džepnim ojačanjima) koji dugujemo Levi Straussu. Ovog leta opremila sam se kolekcijom u svim bojama. Kad pomislim na PATIKE Just do it, odmah se setim svog jutarnjeg treninga. Ukoliko govorimo o urbanim (a ne sportskim) trendovima, apsolutni hit su Izabel Marant patike na platformu.

SEXY je pojam koji mediji, Holivud i razni pojedinci previše koriste i zato oprezno pri odabiru takve garderobe kojom, pre svega, smatram bikini. Pre neki dan videla sam sjajan vintage Borsalino ŠEŠIR crvene boje koji moram da kupim. Žao mi je što ih češće ne nosim, a asociraju me na gangsterske filmove. ČIZME se odlično slažu uz moj Borsalino šešir. One do iznad kolena vratile su se pre nekoliko sezona i izgleda da ćemo ih nositi još neko vreme, dok su kaubojske konačno pale u zaborav.

Moni Marković

makonda-tracker