Letnji modni izazovi Verice Rakočević

0
Na kojin način poznata kreatorka Verica Rakočević ruši modna pravila? Šta obavezno ima u svom garderoberu? Da li više preferira duge ili kratke haljine, ali i šta smatra za najbolji letnji stajling...
Verica Rakočević, foto: Andreja Damnjanović
Verica Rakočević, foto: Andreja Damnjanović

Pitati za pravila mene, koja sam protiv svih pravila, pogotovu modnih nije baš zahvalno, ali ako bi morala da ih nabrojim onda bi bilo ovako.

Prvo od deset modnih zapovesti bih nazvala tri u jedan, a to podrazumeva, SAVRŠENU KOSU, KOŽU I ZUBE.

Možda bi drugo pravilo moglo biti i imperativ, a ono bi bilo da nikada vaš autfit ne ide ispred vas. Prvo stav, pogled i energija, a zatim ono što oblači vaš karakter. Da ne ispadne da mnogo filozofiram, a pričamo o modi, MALA CRNA HALJINA je kao obavezan odevni predmet u ormanu.

I opet ne mislim na malu crnu haljinu koja je večita kopija Audrey Hepberen. Pomerena konstrukcija koja će učiniti da se i tu razlikujete.

Leto donosi mogućnosti da učinite i neku ludost ili osetite slobodu uz dugačku muslin PROVIDNU haljinu, bele ili crvene boje, kao što je obavezni dres kod na mojoj promociji parfema i knjige na Richardovoj glavi u Budvi 28. jula.

Koji kilogram više nekada muči, ali ako uspete da izbegnete zamke trenda i izaberete KUPAĆI KOSTIM koji odgovara vašoj konstituciji – jednodelan na uzdužne pruge ali i uz osmeh zadovoljstva vi ste pobednik.

Velike torbe, praktične, atraktivne uz uslov da ne bude veće od vas savršen su pogodak.

RETRO DUGE HALJINE, suknje, sa over size nakitom, savršene su i da se sakrije neki nedostatak i da samopouzdanje izađe u prvi plan.

Nikada sa šminkom na plažu! Umesto utiska lepog, na plus 40 stepeni ostavićete utisak Jokera. Samo pomislite koliko će praznih mesta biti oko vaše ležaljke, i onda?

Džaba ste krečili! KOMBINUJTE NEMOGUĆE! Mašta i kreativnost je ono što vas čini posebnom. DUBOKE PATIKE (Lanven ) plisirana providna suknja, TREGER MAJICA obavežne su tokom vrelih dana. Najvažnije modno pravilo je BITI DRUGAČIJA, ali i da se NE POŠTUJTUJU NIKAKVA PRAVILA.

 

Ksenija Konić

makonda-tracker