Sanja Marinković: Beogradska moda na +40

0
Zbog čega voditeljka Sanja Marinković-Uhrin obožava muške i ženske košulje? Kada je haljina postala njen omiljeni odevni premet? Kakve cipele najviše voli i kada citira izreku: pod devizom Nisam dovoljno bogata da bih kupovala jeftine stvari
Sanja Marinković, foto Andreja Damjanović
Sanja Marinković, foto Andreja Damjanović

Tokom leta najviše volim da nosim BALETANKE. Mislim da su one obavezne u garderoberu svake žene i u raznim bojama i raznih stilova. Obožavam TORBE i one su moj fetiš. Vremenom mi je sve manje žao da dam veliku sumu novca za torbu. Odličan su modni detalj pa je nekada dovoljno da običnim farmerkama i majici savršena tašna da neodoljiv pečat.

Ne znam da li to ide sa godinama, ali moj ormar broji sve više HALJINA. Nekada nisam mogla da zamislim kako mi je haljina dnevni odevni predmet, ali sada su mi one omiljene i udobne za nošenje. Jedna dobra haljina može da zameni svaku odevnu kombinaciju.

Leti retko, ali za sva druga godišnja doba MARAMA je moj obavezni detalj. Toliko ih volim da sam jednu fioku u ormaru rezervisala za njih. Imam ih u raznim bojama i desenima, a posedujem i one koje mogu da nosim na -10, kao i one koje su idealne na 20 stepeni. Smatram da je kvalitetan DONJI VEŠ neophodan za svaku ženu. Najviše volim onaj u boji kože, jer može odlično da se ukombinuje sa svakom odevnom kombinacijom. Trenutno sam u potrazi za KUPAĆIM KOSTIMOM. Ranije mi je bilo žao da za njih izdvojim više od 30 evra jer sam smatrala da svaka sezona mora da ima i novi, ali ove godine ću sebi priuštiti ozbiljan kupaći, pa ću ga možda nositi i više sezona.

Obožavam SANDALE na visoku potpeticu, nekada ih čak nosim i na koktele u zatvorenom prostoru zimi. Kada snimam emisije nosim sandale sa petama od 12 centimetara, ali u privatnom životu biram od 8 centimetara. Ako ništa drugo, čuvaju kičmu. Imam omiljene brendove i nikada mi nije žao da izdvojim novac za cipele. Jer, pridržavam se izreke: Nisam dovoljno bogata da kupujem jeftine stvari i to bih svima savetovala. Nekada sam u svom ormaru imala više od 30 pari FARMERKI, a danas ih imam svega pet. Kupujem isključivo one koje su mi udobne, ali i one koje su od kvalitetnog materijala. Sada ne nosim uske farmerke kao pre dvadeset godina, a najčešće biram džins marke Seven for all man kind. Volim KOŠULJE, kako muške tako i ženske, sa kratkim i dugim rukavima. Imam ih tridesetak i volim da ih kombinujem sa šortsevima, farmerkama, pantalonama...

Pitaću Ašoka Murtija da li mogu da ih kombinujem i sa suknjama, to do sada nisam radila. Dobra košulja danas je odevni predmet koji nema vek trajanja. Od kada mi je NAKIT postao broj jedan na snimanjima emisija otkrila sam neke komade koji mi prijaju i van studija. Nedavno sam dobila fantastičnu ogrlicu od supruga koju sebično čuvam i nosim u posebnim prilikama. Uskoro planiram da u svojoj fioci imam i dve, tri narukvice koje ću moći da nosim uz sve odevne kombinacije.

 

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker