Beogradska filharmonija: Naša modna revolucija

0
Kakva pravila u odevanju poštuju članovi Beogrdaske filharmonije? Šta diktira njihov način odevanja vam scene? Koliko su različiti, a šta im je zajedničko...
Foto: Petar Đorđević
Foto: Petar Đorđević

7 modnih zapovesti...

Sanja Romić, oboa

S obzirom na moj način života, mnogo putovanja i kofera, odevanje mora da bude praktično i udobno, a pantalone su mi najbolji prijatelj. Međutim, kada uključimo faktore - doba godine, posebne prilike, raspoloženje i doba dana, možete me videti u različitim izdanjima. Sve zavisi kada i gde se sretnemo!

Milica Pašić, harfa

Najviše volim udobnu odeću neobičnih krojeva. U farmerkama i sa nekom interesantnom tunikom sa printom osećam se najprijatnije. Ako se odlučim za suknju, biram kratke modele. Nikada ne obuvam cikle sa štiklama i retko se šminkam, zbog čega čak dobijam i kritike, pa se možda i promenim, mada... Večernje haljine zauzimaju posebno mesto u mojoj garderobi, ali ih nosim isključivo na sceni.

Filip Savić, kontrabas

Moj ormar prilično liči na muzej ili na garderobu Džona Travolte iz filma Briljantin – sve je u rokabili i retro fazonu iz pedesetih godina. Najviše volim indigo Leviske, kožne jakne i obavezno motociklističke čizme ili crne duboke Starke. Crne majice i košulje su mi omiljeni komadi odeće, a u koncertnom fraku se osećam kao Supermen. Briljantin u kosi je nezaobilazan modni detalj u svakoj prilici.

Ljubinko Lazić, kontrabas

Volim prirodne materijale, u ormaru najviše imam lanenih i pamučnih stvari, a obožavam i svoju uniformu koja se zove frak. Karakteristično je da svoju garderobu uglavnom kupujem u inostrantvu i da se trudim da iz svake zemlje koju putujem donesem nešto originalno. Za dnevne varijante najčešće biram pantalone od prirodnih materijala i karirane košulje koje se uvek iznova vraćaju u modu.

Nenad Janković, fagot

Obično nosim farmerke ili pantalone sa džepovima, košulje kratkih i dugih rukava, dukseve, džempere ili majce. Komadi garderobe se menjaju u zavisnosti od godišnjeg doba, ali sportska elegancija je stil za koji se najradije opredeljujem.

Nemanja Stanković, violončelo

Ne slažem se sa konstatacijom da odelo čini čoveka. Oduvek me je više zanimalo šta čovek nosi u sebi, nego na sebi. Najbitnije je da se osećam udobno u onome što nosim. Smatram da je dovoljno da muškarac obuče dobar džins, košulju, džemper ili majicu i udobne patike (cipele). Nisam pristalica jarkih boja i nisam previše sklon eksperimentisanju...

Mirjana Nešković, violina

Nisam fanatik kada je reč o praćenju modnih trendova i ne bih nosila garderobu koja mi ne stoji koliko god ona bila in. Volim da nosim stvari u kojima mogu slobodno da se krećem, da me ništa ne steže i ne sputava. Obožavam patike i čini mi se da bih stalno mogla pronalaziti neki, još bolji i udobniji model. Dakle, dobre farmerke, bela majica i patike - jednostavnost na delu i - spremna za kaficu na nekom splavu.
Takođe, volim da ponesem i neku provokativniju kombinaciju i visoke potpetice -ma, žena prosto fantastično izgleda u štiklama!

 

makonda-tracker