Maja Nikolić: Spremna za modni eksperiment

Voditeljka Maja Nikolić opisuje zašto se često vraća retro stilu s kraja prošloga veka, navodi svoje modne opsesije i kaže da haljine spadaju u odeću koja u njoj na najlepši način budi ženstvenost
0
1 / 5 Foto: Miloš Nadaždin

Voditeljka RTS-a, Maja Nikolić (37), izgradila je prepoznatljiv modni stil koji neguje već godinama. Ne krije da su joj modna opsesija cipele koje pri kupovini svaki put pažljivo bira, ali i da uživa u odabiru nakita kojim upotpunjuje svaku odevnu kombinaciju. Upravo su asesoari okosnica svakog njenog autfita.

- Moj modni stil karakteriše kombinovanje svedenih krojeva sa zanimljivim detaljima. Jednostavna su i pravila kojima se rukovodim kada je reč o oblačenju i potrebno je da mi se nešto dopada kako bih to izabrala. Veoma je važno, a možda i najvažnije, nositi garderobu koja je prilagođena datoj situaciji, a ja se uvek trudim da moja odeća stilom bude u skladu sa događajem kojem prisustvujem, pogotovo zato što se bavim javnim poslom – kaže voditeljka koja često inspiraciju za svoje odevne kombinacije pronalazi i u stilovima s kraja prošlog veka.

- U mom ormaru obavezne su haljine, letnje, lepršave, kao i one svečanije koje to nisu, ali doprinose mom posebnom raspoloženju. Volim i one zimske koje se lepo kombinuju sa punijim čarapama i čizmama. Dopada mi se i retro stil, on me vraća u pedesete godine prošlog veka i donosi ženstvenu figuru, decentnu garderobu, strukirane stvari, ljupke detalje... Retro koji podseća na osamdesete takođe mi se svideo kada govorimo o jarkim bojama i ipak smirenijoj varijanti naramenica – govori Maja koja je uvek spremna za modne eksperimente u kojima sebi dopušta da ponese stvari koje privatno nikada ne bi obukla.

- Za modne eksperimente uvek sam raspoložena, posebno kada je reč o snimanju editorijala. Veoma mi je zanimljivo da otkrijem kako sve mogu da izgledam u stvarima koje sama možda ne bih obukla ili tako iskombinovala, da vidim kako mi stoji potpuno drugačija frizura – zaključuje Maja.

 

makonda-tracker