Za savršen dan u belom

I ovogodišnji jedanaesti po redu Wedding Weekend obeležila je modna revija na kojoj su poznate dame i džentlmeni poneli svečane modele za najlepši dan
0
1 / 5 Foto: Miloš Nadaždin

Tradicionalan jedanaesti po redu Sajam venčanja, zlatarstva i lepih stvari održan je 10. 11. i 12. februara 2012. godine  u hotelu Hyatt Regency u Beograd. Duge šetnje po gradu, višemesečno organizovanje svadbene ceremonije uz Wedding weekend postalo je prošlost, jer su na jednom mestu oko 100 izlagača predstavili ponudu novih modela venčanica i muških odela svetskih i domaćih kreatora elegantnih cipela sa najudobnijim potpeticama, glamuroznog nakita, maštovitih pozivnica i dekoracije, veliki izbor cvetnih aranžmana... I ove godine najviše pažnje izazvala je revija Poznate dame u venčanicama, na kojoj su dame iz javnog života predstavljale modele brendova i butika Sreća, Alhemija, Pepeljuga, Čarolija, Bella, City brides, Anabela, Matrimonia, Odiva, Studio Prostor...

- Venčanica sa čipkom je bila moja omiljena pošto je veoma svedena i u mom je fazonu, jer je obična i ističe ženstvenost. U drugoj koju sam nosila osećala sam se kao princeza iz bajke, zbog velikog šlepa koji se vukao po zemlji. Kada sam obukla venčanicu u prvi mah sam se osećala savršeno, a onda je zavladala panika jer sam videla sebe kroz šest sedam godina na svom venčanju (Smeh). Još kao devojčica sam maštala o svojoj venčanici, ali za razliku od mojih prijateljica koje su uvek želele da imaju glamurozne haljine, ja sam uvek želela da nosim jednostavne haljine, sa čipkom, koje odaju odraz nežnosti. Tako će i biti – rekla je glumica Dragana Mićalović koja je prvi put u životu probala venčanicu, baš kao i njena koleginica Danina Jeftić.

- Kada sam u Studiju Prostor obukla venčanicu razočarala sam se, jer su sve haljine bile prevelike. Iako su venčanice prelepe, imala sam preveliki stres da će me neko izgaziti ili iscepati. Bila sam ubeđena da niko nije vodio računa o tome da mi ne ošteti haljinu i samo sam o tome razmišljala. Nakon ovog iskustva sigurna sam da ću na svom venčanju nositi neku jednostavniju haljinu u kojoj ću moći nesmetano da se krećem, ali i da se poljubim i pozdravim sa svojim gostima.

Voditeljka iz Hrvatske Nikolina Pišek mnoge je zaintrigirala kada se pojavila u venčanici jer su joj naslutili svadbu, ali ona je priznala da o tom činu još uvek ne razmišlja. Dok je Nina Janković priznala da uvek voli da bude drugačija.

- Volim klasične haljine, ali sam sigurna da će moja venčanica biti drugačija. Zbog toga sam se veoma obradovala što sam na Sajmu venčanica nosila haljinu u plavoj boji – zaključila je Nina. 

 

Ksenija Konić

makonda-tracker