editorijal

Modna ispovest Tijane Dapčević: Depresiju ne lečim kupovinom - to sam radila kad sam bila mlađa

0

Da je uvek spremna na žrtvu zarad mode, pop pevačica pokazala je i u modnom eksperimentu u kojem je ponela izazovne kombinacije atipične za hladno vreme

foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

U skladu sa svojim verdim raspoloženjem i večitom spremnošću na šalu, pop pevačica Tijana Dapčević formirala je i odnos prema stajlingu koji svakako mora da prati njen rad na sceni. Jedna od njenih karakteristika jeste ta da joj nije strano kombinovanje najluđih boja i nijansi samo da bi ispratila svoja osećanja ili potrebu da uskladi ono što zamisli. Iako je pred publikom spremna na modne eksperimente, privatno i te kako voli klasiku, kojoj je oduvek verna.


1. Usklađujete li odeću sa bojom kose i oblikom frizure?


- U poslednje vreme mi se to dešava, što me pomalo i brine (smeh). Naime, pre nekoliko meseci dobila sam na poklon jednu divnu "o beg" torbu roze boje, a s obzirom na to da nemam baš ništa u toj nijansi, otišla sam kod frizera i ofarbala kosu u roze. Samo tri meseca kasnije, bez ikakvog razloga prefarbala sam se u crveno jer, bože moj, mora nešto da ide uz crvenu bundu, a i bližila se Nova godina.

 

foto: Andreja Damnjanović

2. Na šta inače najviše obraćate pažnju kada birate garderobu?

 

- Uvek insistiram na tome da ono što nosim bude udobno i kvalitetno i prirodno, garderoba za scenu i ova privatna moraju da se razlikuju, ali za to imam pomoć svoje drage Ivane Rabrenović, koja mi je stilista i već godinama glavni konsultant što se tiče mog stajlinga za slikanja i nastupe.

 

 

3. Volite li da utičete na stil odevanja svog supruga i sina i kako njih dvojica reaguju na vaše savete i sugestije?

 

- Milan ima svoj stil i ne insitiram na tome da ga menjam, ali mu s vremena na vreme nabacim neke nove patike, džemper ili duksericu koja se meni sviđa. Što se Vuka tiče, još me sluša i ne buni se za odevne kombinacije koje mu ja biram.

 

Nastavak na sledećoj strani.

foto: Andreja Damnjanović

4. Da li u šopingu nalazite utehu za trenutke koji vam nisu po meri i umete li da date i poslednju paru za neki odevni predmet, obuću ili tašnu?

 

- Ne kupujem da bih izlečila depresiju, to sam radila kad sam bila mlađa, sada šopingujem samo po potrebi, i naopako da dam poslednje pare na torbu! Na čizme ili cipele može, ali na ostalo ne.

 

5. Opišite svoju omiljenu odevnu kombinaciju.

 

- Farmerke zvoncare, salonke sa visokim štiklama, bela majica na bretele, neki besan sako ili kožna jakna i crveni karmin.

 

foto: Andreja Damnjanović

6. Praktikujete li da odećom prikrijete neke eventualne nedostatke na svom telu ili da u isto vreme istaknete svoje atribute?

 

- I te kako prikrivam nedostatke. Postala sam doktor nauka u prikrivanju donjeg dela tela, pa kad dođe leto, svi su u fazonu istog pitanja: "Kako uspevaš da imaš istu kilažu godinama?" A ja bila na liposukcijskoj ishrani i smršala sedam kilograma, a da to niko nije primetio.

 

 

7. Pamtite li neki svoj modni promašaj kojem se i danas smejete?

 

- Uvek ću se smejati modnoj kombinaciji pantalona zvoncara i plisirane suknje preko toga. Ne znam gde mi je pamet bila tada!

makonda-tracker