Glossy EDITORIJAL

Kristina Radenković: Puštam supruga da misli da je smeo u odevanju (FOTO)

0

Ne odstupajući od stava da je klasika večna i nezamenljiva, glumica i voditeljka u maloj stilskoj igri otkriva i ostale svoje stavove kada je reč o odevanju

foto: Andrija Damjanović
foto: Andrija Damjanović

Glumica i voditeljka kviza "Slagalica" Kristina Radenković kaže za sebe da nije rob modnih trendova, ali u svom ormaru voli da ima dobar i kvalitetan komad odeće koji će moći da nosi i po nekoliko godina. U razgovoru za Glossy ona otkriva kako bira stvari za svoju jedinicu Taru i da li joj se dopada stil njenog nevenčanog supruga Nikole Radojevića.


1. Kako biste opisali svoj modni stil?


- Iako ne volim da koristim anglicizme, rekla bih da je najpribližniji smart-kežual stilu. Nešto je između poslovnog i opušteno-elegantnog. Uglavnom su na meni boje svedene. Inače, biram ili kvalitetne i skupe stvari ako želim da ih nosim više sezona, ili jeftinije i svakodnevne, koje ne nosim više od jedne godine. Kad je reč o odevanju, tu sam kao i većina, u zavisnosti od prilike. Ako šetam pse ujutru, onda je ''molim te bože da nikog ne sretnem'' stil, ako je neki poslovni događaj, opet je to smart-elegantni luk.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

foto: Andrija Damjanović


3. Zauzima li moda važno mesto u vašem životu?


- To je izuzetno snažna reč. Moda je za mene zabava, interesuje me tek toliko da svake sezone imam nekoliko novih komada čisto da se obeležim nekom 'trendi' stvari, ali uvek ću pre izabrati nešto što mi dobro stoji i što je udobno nego nešto što je u tom trenutku moderno.

 

foto: Andrija Damjanović


4. Šta najčešće nosite ove zime?


- Parku sa veštačkim krznom ili oversajzd kaput, neizbežne ags čizme i vunene džempere. Baš sam moderna (smeh). Takođe, nevezano od godišnjeg doba, a kada pričamo o odeći, ne mogu da odolim beloj majici, sakou i dobrim crnim čizmama.


5. Bili ste voditelj Pesme Evrovizije u Beogradu. Da li ste imali pravo glasa, pored stiliste, o načinu na koji ćete izgledati te večeri?


- Oblačio nas je Ašok Murti. Mi iza scene smo bili urbani, a voditelji na bini svečani. Nisam tada imala pravo glasa.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

foto: Andrija Damjanović


6. Koliko mesečno novca dajte za krpice i da li kupujete garderobu u zemlji ili na putovanjima?


- Zavisi kad mi šta treba. Nekada i po nekoliko meseci potrošim nula dinara. A onda dođe proleće, neko putovanje i ode ušteđevina. Iskreno, najviše na putovanjima, i to na rasprodajama, a na poslednjem mestu kod nas. Prosto, neki su modeli isuviše upečatljivi, te ih svi imaju, zato izbegavam šoping u Srbiji. Uglavnom kod nas kupujem samo osnovne stvari.


7. Da li imate pravo glasa i mešate li se u stil svog partnera Nikole i možete li da kažete da imate "sindrom mame", pa više volite da kupujete stvari za ćerku nego za sebe?


- Kad je reč o modi, Nikola je klasičar. Jedino njegovo odstupanje je roze košulja, pa smatra da je smeo u odevanju, a ja ga puštam da tako misli. S istim žarom kupujem i Nikoli i Tari i sebi, i jaja i mleko i hleb i hranu za pse i mačke u radnji. Volim da kupujem. Žena sam.
 

 

 

makonda-tracker