Glossy EDITORIJAL

Marija Kilibarda: Decembarske modne beleške

0

Dok hrabro prkosi hladnoći odevena u odeću koja više pristaje proleću, lepa voditeljka priča o svojoj omiljenoj modnoj kombinaciji i otkriva šta je sve spremna da uradi zarad dobrog izgleda

foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Na osnovu svog dosadašnjeg iskustva, voditeljka Marija Kilibarda formulisala je jasna modna pravila, od kojih ne odustaje. Česte privatne posete svojoj dragoj prijateljici u Majamiju koristi kako bi nekoliko puta godišnje osvežila garderober novim komadima odeće, a kad osmisli nešto što ne može da se kupi, uputi se kod krojačice. Svoju visinu od 182 centimetra koristi kao prednost i kad bira krpice i obuću, a dobro raspoloženje smatra glavnim modnim asesoarom.


Da li je zaista šoping najbolji u Americi?


- Duboko verujem u to. Tokom poslednjih dvanaest godina, koliko jedna od mojih najboljih prijateljica, Natalija, živi u Majamiju, često odlazim kod nje u posetu, pa to koristim i kao priliku za šoping. I ne mogu da ga uporedim ni sa jednim odlaskom u kupovinu na bilo kom drugom kontinentu. Znam da je Evropa modna meka jer su tu Pariz, London i Milano, ali američko tržište je najveće, pa samim tim ima odličan izbor, a najbolje cene.


Tražite li inače utehu u šopingu kad naiđu tužni dani ili vam je on samo nužna obaveza?


- Nekoliko puta sam bila u situaciji da od stresa nisam znala šta ću sa sobom, pa sam utapala tugu u kupovini. Ona se obično završavala glavoboljom, što nije dobro. Posegnemo svi za tim instant rešenjem, ali nije to dobra terapija. Nikada se zbog toga nisam osećala spektakularno bolje.

foto: Andreja Damnjanović


Jeste li ikada maštali da postanete modni kreator kako biste sami sebi osmislili komad odeće koji vam baš nedostaje?


- Nisam. Kad zamislim nešto što mi treba a to ne može da se kupi. odem kod svoje šnajderke i u dogovoru s njom, ili s nekom od prijateljica koje se inače bave modom, kupim materijal. Onda to bude pun pogodak. Nedavno sam ostvarila saradnju s devojkom iz Novog Sada koja je osmislila brend "Nenushka". Zvala me je da budem zaštitno lice jer sam visoka kao i ona, a kolekciju je pravila u skladu sa svojim potrebama.

 

Za njen blistavi osmeh nije zaslužan muškarac: Marija Kilibarda otišla u toplije krajeve a svi su oduševljeni u čijem društvu uživa (FOTO)

 

Sme li dama da bude viša od svog muškarca samo da bi ispunila lični hir i popela se na najviše potpetice?


- Zašto ne bi devojka bila viša? Nije bitno ko je od koga viši. Poenta je da se postigne drugi sklad. Ako se žena oseća seksepilnije na visokim potpeticama, onda će biti lepša i svom partneru bez obzira na sve drugo.

foto: Andreja Damnjanović


Koje (nepisano) modno pravilo nikad ne kršite?


- Imala sam i ja modne promašaje i ispade za šesnaest godina na televiziji. Dešavalo se da mi stilisti donesu nešto u čemu se nisam osećala prijatno. Ali, kad se ja pitam, onda nikako ne smeju da se nose kratka suknja i dekolte, mada se dešavalo da i tako budem odevena. Sada mogu to da odbijem jer smatram da je pre svega nekulturno.

 

Marija Kilibarda: Srce čistim suzama
 

Zašto žene nose velike torbe?


- Ne znam. Ja svašta potrpam i u malu torbu, pa je onda nazovem "sport bili torba". Spakujem sve, i potrebno i nepotrebno. Imam tašnicu u koju ne može da stane ništa osim kreditnih kartica i mobilnog telefona, čak i ključevi naprave problem. To je jedna mala drvena tašna koju sam kupila u Portoriku. Nefunkcionalna je, ali je prelepa. Zato je pitanje zašto žene nešto vole suvišno i nama samima.

foto: Andreja Damnjanović


 

Iako se razvela pre nekoliko meseci ne gubi nadu: Marija Kilibarda otkrila da bi volela da nađe ljubav za ceo život (FOTO)
 

Kad je žena najlepša?


- Zavisi od raspoloženja i prilike. Nekad mi treba tri sata da se spremim, uložim mnogo vremena i energije, promenim petnaest kombinacija i onda u četvrtom satu shvatim da sam potpuno razočarana i nezadovoljna. A nekad, kad se probudim pozitivna, obučem ogroman zimski džemper i farmerke i budem prezadovoljna. Džaba brendirana skupa toaleta ako je žena neraspoložena. Inače, trudim se da mi uvek bude udobno. Obožavam da izgledam kao kanarinac, da imam žuti kaput, zelene pantalone, ljubičaste čizme i crvenu ešarpu. Možda sam trenutno u takvoj životnoj fazi.

 

Stajling: Ivana Rabrenović
Šminka i frizura: Aleksandar Đikić

makonda-tracker