Ovo nismo znale

Fizički izgled NIJE najbitniji: Evo šta je to muškarcima najprivlačnije kod žena

0
Jedno naučno istraživanje otkrilo nam je neverovatne rezultate - tajne ženske neodoljivosti ne krije se samo u fizičkom izgledu
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kada je reč o privlačnosti, primitivni instinkti još uvek vode glavnu reč pa muškarci zapravo vole da se takmiče sa drugim muškarcima za naklonost žene, piše sajt Cosmopolitan.

 

Stručnjak za brak otkriva: Evo formule za večnu ljubav!

 

Žene koje imaju više muških prijatelja i kolega i koje muškarci smataraju privlačnima, uživaju u boljem seksualnom životu od žena koje to nemaju, pokazuje najnovije istraživanje u kojem je učestvovalo 400 ispitanika. A zašto je to tako? Odgovor se krije u samo jednoj reči – suparništvo.

“Istraživanje pokazuje da muškarce više uzbuđuju njihove partnerke kada osećaju da imaju suparnike i da bi partnerka mogla da ih prevari ako to poželi.

 

 

foto: Shutterstock

To ne znači da muškarce privlači ideja varanja. Više je to ono iskonsko u njima da žele da se bore za svoje partnerke u takimčenju s drugim muškarcima kako bi osigurali potomstvo sa najpoželjnijom ženom”, objasnio je voditelj istraživanja Majkl Pam sa Univerziteta u Oaklandu.

 

Da li vašoj ljubavi preti kraj: 4 znaka da njemu više nije stalo do vas

 

Naravno, ovakvo muško ponašanje odvija se na podsvesnom nivou i na neki način je upisano u genetski kod još od praistorije. Civilizacija je kroz vekove napredovala, ali neke stvari prema kojima još uvek delujemo potiču od iskonskih nagona.

Isto, muškarcima imponuje kada je njihova partnerka privlačna i drugim muškarcima i kada žele da se druže sa njom. To znači da su odlično odabrali, ali je i potvrda njihove vrednosti, jer su te žene odabrale upravo njih”, napominje Pam.

Očigledno je da, i kada su u pitanju romantične veze, priroda i pomalo primitivni instinkti još uvek vode glavnu reč.

 

Sa sajta Cosmopolitan pročitajte:


Njegovo srce pripada samo tebi: 10 znakova da te on OBOŽAVA

 

Ne činiš ga srećnim više: 4 znaka koji otkrivaju da se ohladio

 

Budite ovakve i on će biti veran: Kakve žene muškarci nikad ne varaju


Ovako izgleda profil idealne devojke o kojoj svaki muškarac sanja


5 znakova da njemu uopšte nije stalo do tebe

 

 

 

makonda-tracker