pobeći će od tebe glavom bez obzira

Ako se ovako ponašaš, brzo ćeš ga izgubiti: 5 znakova da si baš ti toksična osoba u vašoj vezi (ANKETA)

0

Nije u pitanju on... Ti si!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Kad se govori o toksičnim vezama, nekako je prirodno pretpostaviti da je uvik reč o nekom drugom. Ali što ako si u vašoj vezi toksična osoba upravo ti? Ovo su znakovi da nije stvar u nekom drugom, nego u tebi.

 

Postoje situacije kada je raskid jedino rešenje: A kada i zašto treba da dajemo još jednu šansu za ljubav?

Nikad nisi kriva ni za šta

Čak i kad naizgled jesi, pronalaziš način da svališ krivicu na nekog drugog. Takvo je ponašanje sasvim jasan znak da si baš ti toksični element u vašem odnosu.

Govoriš stvari koje nisi mislila

Kad se svađate, ne biraš reči nego namerno udaraš tamo gde najviše boli, a jednom kad stvarno povrediš nekoga, suzama pokušavaš da se izvučeš iz neprijatne situacije i govoriš da nisi to mislila.

 

foto: Profimedia


Sve mora da bude po tvom

Kompromis ti nije stran pojam, ali retko vidiš potrebu za njim jer veruješ da si baš svaki put u pravu. Toksične osobe jednostavno ne puštaju druge da pobede!

 

Ne mogu da ih podnesu, a glupo im je da kažu: Dame, ove 4 stvari su strogo zabranjene u krevetu​​​​​​​​​​​​​​

Manipulišeš i ucenjuješ

Kad su svađe u pitanju, ne biraš sredstvo kojim ćeš doći do pobede. Važno ti je da izađeš kao pobednik, a ucena ti je među dražim sredstvima manipulacije.

Moliš da ostane

Kad preteraš i kad se čini da je sve gotovo, ne libiš se da moliš za oproštaj, iako znaš da ti nije žao. Strah od samoće je jači od tvoje želje za pobedom, ali čim dobiješ drugu priliku, vraćaš se na staro.

 

 

makonda-tracker