obratite pažnju

Put do uspešne veze: 10 grešaka koje treba izbeći na početku

0
Nova veza na početku je još nežna i osetljiva i treba je učvrstiti ispravnim stavom i ponašanjem.
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Ne postoji tajna formula ili čarobni štapić za uspešnu vezu, sve je individualno i pitanje tajminga. Na početku nove veze svi smo u mraku dok ne steknemo saznanja o osobi koju smo upoznali.


Čak i ako je u pitanju dugogodišnji prijatelj, veza je nešto drugo i treba vremena da opipamo teren. Dok otkrivamo i istražujemo ponašanje i ličnost partnera, mogući su i pogrešni zaključci.

 

Zavođenje kome nijedan ne može da odoli: 6 nepogrešivih taktika za privlačenje muškarca


Na početku veze je važno postaviti dobre temelje da bi nova ljubav odolela i najvećim olujama. Zato ćemo se pozabaviti greškama koje se dešavaju na samom početku veze.

 

1. Na sreću ili na žalost, u ljudskoj prirodi je da želi ono što je teško dostupno ili se ne može imati i zato nije privlačno kad je neko na početku previše dostupan, previše otkriva svoja osećanja, nametljiv je ili se previše trudi. Dostupnost 24 časa se ceni samo kod dostave hrane na kućnu adresu. Znamo koliko ga želiš i da želiš sve, sada i odmah i ne kažemo da treba da igraš igrice i glumiš nedostupnost ali malo rezervisanosti nije loša ideja. Ne moraš pristati na sve njegove predloge i u svakom trenutku.


2. Voliš ga i želiš da se brineš o njemu i to je normalno i poželjno. U redu je da mu praviš usluge, da mu pomažeš, da ga neguješ ali nemoj da se pretvoriš u njegovu mamu, to nije seksi. I dopusti mu da i on tebi pomogne ponekad i da te osvaja. Ipak u njemu živi iskonski lovac.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 


3.Nemoj da mu praviš pakao od života zvocanjem, prigovorima ili pasivnom agresijom. Reci mu šta ti smeta i predloži rešenje. Niko ne treba još jedan problem u životu i dodatnu negativnu energiju. Pokaži svoja negativna osećanja, iskreno i spontano ali bez preterane drame i dosađivanja.

 

Zbog njih srce brže kuca: 10 tipova muškaraca u koje ćete se zaljubiti NA PRVI POGLED!


4.Upoznao te je kao zabavnu, seksi devojku i nemoj da si dozvoliš da te strast i ljubav pretvori u posesivnu, ljubomornu i uplašenu osobu koja želi da ga kontroliše i ne ostavlja mu dovoljno prostora i vremena za druge stvari u njegovom životu, kao što su društvo i slobodno vreme bez tebe. Nemoj da dozvoliš da vam tvoja nesigurnost i sumnje unište to što se rađa između vas.

 


5.Opčinjena si i zaljubljena, na sedmom si nebu. On ti je prioritet i najlepši deo dana i to je fantastično ali nemoj da izgubiš sebe. Ostani ono što jesi, zadrži svoj hobi, nemoj da zanemariš svoje prijateljice. Svidela si mu se, uostalom, kao takva osoba.

 

foto: Shutterstock


6.Nemoj da se plašiš da se otvoriš za ljubav. Daj šansu novom partneru ako i ne uspe biće lekcija i još jedan korak u samootkrivanju.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

 

foto: Profimedia

 

7. Već si zamislila vaše venčanje, decu, zajednički život i paket aranžmane za sledećih pet letovanja. Mašta može svašta ali nemoj da žuriš i prejudiciraš stvari. Daj vremenu vremena i dopusti da se stvari razviju svojim tokom i onoliko koliko potencijala ta veza ima.

 

Vrući razgovori: SVE što bi trebalo da znate o seksu DO 35. godine


8.Iskrenost je krucijalna za uspeh jedne veze ali to ne znači da treba da ga smaraš pričama o svom bivšem. Njemu je ionako ta priča bitna u kratkim crtama i ko ti je bolji u seksu.Takođe,bićeš privlačnija ako zadržiš notu misterioznosti i dopustiš mu da te on otkriva postepeno i natenane.


9.Nauči da prihvataš konstruktivne kritike i nauči da komuniciraš sa njim tolerantno i sa poštovanjem. Nauči da svađu preokreneš u konstruktivnu raspravu, bez nepotrebne drame i niskih udaraca.


10.Što je veza zdravija i srećnija, manje je prisutna na društvenim mrežama. Na početku veze ne treba da preteruješ sa objavama jer ne znaš da li i on to voli a osim toga možeš da mu stvoriš nepotreban pritisak forsiranjem vas kao para.

makonda-tracker