pomirite se sa njima

I najsrećniji parovi ne mogu da ih reše: 2 problema koji ne zaobilaze ni NAJJAČE veze

0
Ni jedna osoba nije savršena pa tako ni ljubavne veze ne mogu biti savršene. Upravo zbog toga ne treba da se čudimo što svaka veza ima i nerešive probleme, jer je to sasvim normalno
foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. "Trajni" konflikt para.
 

Prema mišljenju Džona Gotmana, cenjenog psihologa i profesora koji je čitav svoj radni vek posvetio istraživanju ljubavnih odnosa i bračne stabilnosti, ideja da parovi moraju rešiti sve svoje probleme samo je – bajka.

 

Čak i najsretniji parovi imaju "trajne" nerešene konflikte. Ponekad su to male stvari poput svađa oko toga ko je zadužen za pranje suđa, a ponekad je uzrok konflikta neka značajnija stvar. Gotman kaže da u vezama i brakovima čak 69 posto svađa otpada na one podstaknute upravo tim trajnim nerešivim konfliktima.

 

Naučnici otkrili formulu za ljubav: Izračunajte koliko će potrajati vaša veza!

 

Oni su pak rezultat fundamentalnih razlika između partnera, razlika u osobnosti, potrebama i očekivanjima. Zbog toga je nerealno očekivati da ćemo ih uistinu i rešiti. Puno je realnije očekivati da ćemo uz određenu dozu kompromisa naučiti da tolerišemo razlike zbog kojih i dolazi do konflikta.

 

Nastavak na narednoj strani...

 

 

makonda-tracker