Iznenadićete se

Maženje, držanje za ruke, poljupci... : OVO je GLAVNI RAZLOG zašto neki parovi ne mogu a da ne iskažu nežnost u javnosti (FOTO)

0
Držanje za ruku, ljubljenje u usta i lagano milovanje preko odeće samo su neki od poteza kojima neki partneri iskazuju nežnost u javnosti. Studija objavljena u jednom časopisu otkrila je da postoji zanimljiva motivacija iza takvog ponašanja.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nekim parovima je prijatno kada u javnosti iskazuju nežnost sa svojim partnerom, ali drugima nije baš najdraže da se ljube i maze pred publikom. Nova studija otkriva koja se motivacija krije iza ovih poteza.

 

foto: Profimedia

Glavni razlog za iskazivanje nežnosti u javnosti, studija je pokazala, krije se u želji da se javno uveća vlastiti imidž pred okolinom i pokaže kakve osobe možete privući u romantičnom smislu.

 

Ispitani muškarci činili su to uglavnom da bi ispali "frajeri", a žene da bi zabavile muškarce ili kod određenih pripadnika suprotnog pola izazvale ljubomoru. Tek na drugom mestu našla se želja partnera da svetu poruče kako su zaljubljeni.

 

5 vrednih saveta: Evo kako da pronađete ljubav u ovoj godini!

 

Istraživanje je sprovedeno nad 349 osoba heteroseksualne orijentacije u dobu između 17 i 35 godina od čega je tek 37 procenata muškaraca i 32 procenta žena priznalo da se ljubilo (sa ili bez jezika) u usta i dodirivalo u javnosti.

 

foto: Profimedia

Psiholozi tvrde da mnogi parovi imaju potrebu da drugi vide njihovu vezu u pozitivnom svetlu zbog čega svoje zajedničke fotografije objavljuju na društvenim mrežama i izjavljuju ljubav na Instagramu i Fejsbuku.

makonda-tracker