icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

pažljivo

NEMATE DOVOLJNO VREMENA DA BISTE GA TROŠILI NA POGREŠNU OSOBU? Ovu su glavni pokazatelji da vaša VEZA nije kvalitetna!

Neke romanse jednostavno nemaju perspektivu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Bilo da ste u dužoj ili kraćoj vezi, ukoliko ste se našli pred zidom iza kog ne vidite dalje, i sebi sve češće postavljate pitanje "gubim li svoje dragoceno vreme sa pogrešnom osobom?", redovi koji slede vam možda mogu pomoći da to otkrijete.

 

Veliki broj ljudi se nalazi u vezi koja ne vodi ka srećnom završetku. Potrebno je mnogo hrabrosti i samospoznaje da bi se pre svega sebi priznalo da trošimo sebe i svoju ljubav bespovratno na nekog ko nas nije vredan.

 

Najgora u jednoj savremenoj vezi je zapravo - navika. Naviknuti na nezadovoljstvo vezom i prihvatanje stanja stvari koje nas ne ispunjavaju, ono su što nas zapravo sputava i onemogućava nam da budemo srećni.

Ako neko nije spreman da vas u potpunosti pusti u svoj život, da vam otkrije sve svoje strahove i tajne, da vam ukaže poverenje kog ste dostojni, taj verovatno onda nije prava osoba za vas.

 

Jedna od najčešćih situacija u kojima se vidi da je osoba nesrećna u vezi, a da sama to i dalje ne shvata je njena nemogućnost da bude ono što jeste, bez straha od partnerove reakcije. Ukoliko ste doživeli to da vam bliske osobe sugerišu da ste se promenili, da više ne delujete prirodno, da je vaš govor uvežban i da ste suzdržani, znajte da ste u problemu.

 

foto: Profimedia

Ako ste primetili da vas vrlo često zaposednu melanholična, setna i tužna osećanja, koja vaš partner ni na koji način ne može da odagna, ili još češće ni ne pokušava znajte da je to pokazatelj nezadovoljstva u vezi. Iako naša voljena osoba nije odgovorna za naša osećaja, ona ih htela ne htela u velikoj meri podstiče.

 

Još jedan jasan pokazatelj loše veze je svakako emotivna iscrpljenost. Srećna perspektivna veza bi trebala da vam da krila, da vas prevede preko okeana, a ne da vas zakopava sve dublje i dublje.

 

Najjasniji faktor koji će vas probuditi iz zanesenosti u lošoj vezi je odsustvo planova za zajedničku budućnost. Ako o istima gotovo nikad ne pričate sa partnerom ili ste primetili da vas u istima kada ih on izlaže, nema, nestanite dok ne bude prekasno. Za novu vezu nikad nije kasno. Loše je samo gubiti previše vremena u nefunkcionalnoj vezi.