možda vas iznenadi

DA LI SE PRONALAZITE U OVOME? Jedan znak otkriva jesmo li ZAISTA u srećnoj vezi ili braku

0

Osobe u ozbiljnoj vezi navikle su da dele sve – ili gotovo sve.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Dok većina parova nema problema s tim da delu hranu, kupatilo i račune, neki su mnogo suzdržaniji kad je deljenje najintimnijih misli.

 

Istraživanje objavljeno u časopisu "The Journal of Sex Research" pokazalo je kako o kvalitetu veze jako puno govori mogućnost da s partnerom razgovarate potpuno iskreno o apsolutno svemu.

 

Istraživanje je zaključilo kako su parovi koji partneru otkrivaju svoje najintimnije misli najsrećniji u vezama

 

U istraživanju su učestvovali parovi koji su u vezama bili minimalno dve i po godine. Ispitanici su morali da otkriju koliko dobru komunikaciju imaju s partnerom, o čemu sve razgovaraju s partnerom i jesu li spremni da razgovaraju o neprijatnim temama.

 

foto: Shutterstock

Istraživači su zaključili kako su parovi koji partneru otkrivaju svoje najintimnije misli bili najsrećniji u vezama, najzadovoljniji svojim seksualnim životom i da su smatrali da imaju jaku povezanost i stabilnu vezu. Za neke je potpuna iskrenost u vezi obavezna, ali u mnogim ljubavnim odnosima postoje sitne laži koje neki čak smatraju poželjnima.

 

Npr., uvreženo je mišljenje da bi se neke istine partneru trebale prećuteti, odnosno "ulepšati", poput broja ranijih partnera ili koliko smo novca potrošile na nove cipele.

 

Međutim, i s takvim, naizgled banalnim, stvarima najbolje je biti iskren, jer izgleda da apsolutna iskrenost vodi prema dugoročnoj vezi.

 

 

makonda-tracker