malo je potrebno

Nedostatak otvorene komunikacije dovodi do RAZILAŽENJA: Dame, uradite nešto što će vašeg partnera zadržati srećnog pored vas!

0

Izabrali smo baš tu osobu da bude naša druga polovina, a onda su vreme i svakodnevna rutina učinili svoje

foto: Shuterstock

Istraživači se slažu da je nedostatak otvorene komunikacije najveći problem u vezama i brakovima, ali i jedan od glavnih razloga za razilaženje partnera.

I ne, otvorena komunikacija ne podrazumeva razmenu osnovnih informacija kao što je dogovor šta ćete večerati, ko će pokupiti klince iz vrtića ili otići u trgovinu po hleb i mleko.

 

Ona podrazumeva jasno izražavanje svojih stavova, mišljenja i emocija drugoj osobi bez straha da ćete zbog toga biti ismejani ili osuđivani.

Kada ste zadnji put s partnerom iskreno razgovarali o svojim osećanjima, željama i snovima?

Čak i ako ste to želeli, verovatno su se druge stvari isprečile vašim planovima. Trebalo je da skuvate obrok za porodicu, da poslušate vesti na televiziji ili da pomognete deci oko domaćeg zadatka.

 

Kada bismo priznali sebi, uvek se nađe nešto što će da nas omete u razgovoru. Baš zato sve je više onih koji veruju da povremeno pretvaranje kako nema struje u kući izvrstan način za poboljšavanje odnosa u vezi ili braku.

foto: Profimedia

 

Verovatno znate o čemu govorimo, jer vam se sigurno dogodilo barem jednom u životu. Nestalo je struje, i nakon što ste pet minuta paničili zbog mejla koji ne možete poslati svom šefu ili hrane koja bi mogla da se pokvari u frižideru, počeli ste da se opuštate. Jer, zapravo, u čemu je problem?

Na dnu fijoke pronašli ste sveću, zapalili je i dom transformirali u romantičnu oazu. Iz zamrzivača ste izvadili sladoled i odlučili da ga pojedete zbog straha da će se rastopiti. Iskopali ste špil karata i zaigrali omiljenu igru.

 

Zaglušujuća tišina nadahnula vas je da zapevate, nasmejete se, zaplešete. Zaboravili ste na prljav veš koji morate da operete, poslovni izveštaj koji morate da dovršite i prepustili se situaciji.

Bili ste u trenutku s voljenom osobom...

Prisetili ste se koliko je vaš partner duhovit, pažljiv… (dopunite po želji) i zašto ste se u njega zaljubili. Osvetljeni samo svetlošću sveća, počeli ste da razgovarate o zemljama koje želite da posetite, hobijima koje želite da probate i zajedničkim aktivnostima za koje imate sve manje vremena u poslednje vreme.

Za neke od tih aktivnosti struja vam nije ni potrebna…

Stručnjaci se slažu da je dobro povremeno se isključiti od svega, pretvarati se da je nestalo struje u kući i posvetiti se samo svom partneru.

 

 

 

makonda-tracker