ispovest

Srpkinja koja je imala vezu s Grkom: Opravdala sam svoju sumnju...

2

Letnja destinacija za odmor mnogima je Grčka, a evo u šta se sve jedna avantura može pretvoriti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Iskustvo devojke koja je imala vezu na daljinu prenosimo u celosti.

 

Bilo je to jedne prilike dok sam očajavala nad svojim takozvanim životom. Da ne bih pribegla nemaštovitom potezu odsecanja šiški, zbog kojeg bi usledilo dugomesečno kajanje, pristadoh da, na nagovor mojih prelepotica (obavezan komentar na fotku, koji preti da obori rejting glasovne promene prelaska V u W), provedem još jednu noć po klubovima u natapanju alkoholom.

 

Dok smo ispijale prvu turu, sa očekivanjem da budemo žigosane narednu deceniju i nosimo slovo srama, dobismo novu garnituru šotova od strane anonimusa. U momentu pomislih da USA genetičari vrše tajni eksperiment nad srpskim alko-kapacitetom, al' reklo bi se da su oni sa nama završili sve oglede (mislim, kud će više?!).

Kad pomisliš da je kraj, tu je tek zaplet

 

Taman htedoh da nazdravim, kad predamnom pretip (novi termin, na pendingu za usvajanje, da zameni WOW). Delirijum tremens! Mačko moraš prestati sa alkoholisanjem. Dobro, nisu beli miševi, ali sad zatvori oči da ova "blue jeans and white t shirts" halucinacija nestane.
Međutim, prikaza Apolona u urbanoj verziji bila je i dalje prisutna obrativši mi se na meni nemilom engleskom jeziku.

Ok, 98. si koju je ustartovao u poslednjih sat vremena, sa ciljem da overi srpsko tržište dekoltea i onu "alfa" odvuče u neki ćošak za "prepričati posle" svojim domorocima.

 

Bio je uporan uprkos mojoj nelaktaroškoj prirodi, i pred pomisao na pozamašnu konkurenciju "most beautiful Serbian women", ja sam kapitulirala pred grčkom ofanzivom. Da li je Amor opet zajebao stvar, ili se ovaj pojavi u momentu moje anksioznosti, ali Grčka postade moja omiljena destinacija.

 

Priča o dva naroda iste religije

 

Opravdala sam svoju sumnju i nevericu, i do kraja ostala verna svom ubeđenju da su grčko-srpska prijateljstva svedena na zajedničke interese, a da tu interesu, ipak, mesta nema. Oni su sinonim borbe između EU i sopstvene tradicije, a mi smo izazov i fatamorgana preživljavanja "od 1. do 1. u mesecu".

Život aerodroma i Skajpa trajao je tri godine, dovoljno da se upozna značenje reči mentalitet i njegove primene na sopstvenoj i tuđoj teritoriji. Da su pod vladavinom surovog matrijarhata, govori činjenica da ni jedan potez ne prepuštaju slučaju bez blagoslova mame - tog opakog vladara iz senke.

Polako su počele da bodu oči sezonske pojave zvane "bikini modeli" koje su defilovale u mom odsustvu, a svi ti ogromni Srbi beogradskog noćnog života, sa druge strane, stvarali su sliku Sodome i Gomore u režiji Grčkog mozga.
 

Završena još jedna sezona

 

Došlo je do nepremostivih razlika i činjenice da ja pijem sa česme, a on flaširanu vodu, i našu udaljenost utrostručile.

 

Jer mi je suvlaki na nos izašao.

 

Dok sam jedne prilike kuvala supu, doneo mi je toplomer, jer se supa jede samo ako si žešće zapatio influencu tipa A ili B.

 

On nije bio ljubomoran, samo je ujedinio KGB i CIA da zaprati moj radijus kretanja.

 

Istina, koju nisam mogla da poreknem, loše smo prepevali sve njihove muzičke hitove.

 

Zato što naš najjači brend - srpski inat dobija na intenzitetu uz grčki Uzo.

 

Zato što su im nekretnine jeftinije, riba skupa i nemaju Plazma keks.

 

Na posletku, samo ja polažem ekskluzivno pravo da pljujem po Srbiji i to sam pravo dobila svojim rođenjem u njoj.


Drage moje,

 

Ako se drznete da za svoj odmor odaberete
Jonsko ili Egejsko more, držite se ovog
priručnika, trebaće vam da osvetlite
obraz Srbije pred nekim subjektom
čije se ime završava na is, as ili os.
Hristosi i Jorgosi vrebaju iza svakog
ćoška, a vi iskoristite sva umeća preživljavanja kojima ste ovladale,
jer mi smo ipak za krizu jači i ispred
svih. U tome i jeste naš ponos.

Kalinixta mworo mou...

 

 

makonda-tracker