saznajte nešto novo

Sanjali ste da ste intimni sa kolegom na poslu ili sa bivšim dečkom: Seksualni snovi otkrivaju kako se osećate na javi

0

Najčešće su zabavnog karaktera, ali u zavisnosti od tipa sna, ili vašeg stila života oni mogu ukazivati na to da vam nedostaju uzbudljiviji intimni odnosi ili da vam je dosadno u životu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Oduvek je seks tema koja se provlači u svakom društvu, ali posebno intrigiraju seksualni snovi. Kroz istoriju se nije moglo često čuti da ljudi pričaju o ovoj temi zbog toga što su ovakve radnje predstavljene kao sramotne, što nikako ne znači da takvih snova nije bilo. 

 

Sigmunt Frojd je još davno smatrao da seks predstavlja oblik seksualne represije. On je čak i simbole kao što su noževi, štapovi, olovke i slično povezivao sa penisom, dok je sobe, tunele i sl. povezivao sa vaginom. Međutim, mnoge njegove tvrdnje su opovrgnute. 

 

 

Interesantna su tumačenja imali Indijanci iz plemena Irokeza koji su verovali da ukoliko sanjate neki oblik seksualne radnje da to treba realizovati kako bi se smanjio fizički i psihički stres. Dakle, ako neko sanja orgije, treba mu obezbediti iste. 

 

Imajte na umu da  je naučno dokazano da iako muškarci imaju više seksualnih snova, žene češće realističnije sanjaju. Dakle, njihovo telo - kontraksije mišića. ubrzano disanje, udaranje srca itd. odražavaju se isto kao i na javi prilikom seksa. 

 

Seks
foto: Profimedia

 

Analizom seksaualnih odnosa možemo doći do toga da snovi žele da nam kažu da nam nedostaje seksa, da nam fali avanture, ali u isto vreme ne moraju imati veze sa stvarnim životom:

 

  • Ukoliko sanjate seks sa bivšim to neće značiti da ga niste preboleli, nego da je zapravo neko zauzeo njegovo mesto, ili da možda neke stvari niste rešili.

 

  • Kada sanjate seks sa poznanikom ili kolegom koji vam se ne dopada vrlo je verovatno da se vi u stvarnom životu dosađujete, ali ukoliko je vaš san usmeren na osobu koja vam se dopada, onda je to već signal za želju za seksom. 

 

  • Ako ste sanjali seks sa trenutnim partnerom onda imate problem sa prepuštanjem, dakle, vi se niste dovoljno opustili i istraživali vaše zajedničke granice.

 

  • Seks na javnom mestu signalizira na razmirice unutar veze ili strah od seksaulne intimnosi. 

 

 

makonda-tracker