icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

uputstvo za brak

Saveti za seksualni život iz 1894. godine: Nekad je to ovako izgledalo - obavezno obučeni i nema ljubljenja u usta

Još krajem 19. veka je žena jednog sveštenika napisala knjigu saveta, a zanimljivo je pročitati ih iz današnje perspektive.

nekada se na seks posmatralo mnogo drugačije
nekada se na seks posmatralo mnogo drugačijefoto: Profimedia

Supruga sveštenika L.D. Smitersa napisala je davne 1894. godine knjigu namenjenu mladim ženama, sa uputstvima kako postati dobra supruga

Pošto su dužnosti dobre supruge i seksualne aktivnosti, ova gospođa smatrala je kako treba napisati neke seks-savete za bračne parove. 

 

Većina muškaraca je prirodno perverzna

 

Gospođa Rut Smiters je verovala kako je većina muškog roda perverzna, te da se oni nikako ne mogu odbraniti od svojih primitivnih instinkata i sigurno će nebrojeno mnogo puta pokušati to preneti u praksu u spavaćoj sobi – a to treba znati i svaka pametna supruga. Ovi saveti ne odnose se na seks uopšteno, nego i na ljubljenje „odvratnog suprugovog tela“.

 

Pametna supruga nosi pamučnu spavaćicu

 

Debela pamučna spavačica obavezna je uniforma pametne supruge. Prvenstveno zato jer se za vreme seksa ne sme cela razgolititi, nego sme eventualno osloboditi tek delove tela koji su potrebni za seksualni čin. I muškarci treba da zadržena sebi pidžamu, te smeju pokazati tek minimum kože - jer…

 

nije dopušteno gledati golog supružnika

 

Pametna supruga nikad ne sme dopustiti svom suprugu da je vidi golu. I nikada ne sme videti njegovo potpuno golo telo.

 

Ugasi svetlo, tišina i mir

 

Ako dođe do seksualnog čina (naravno, obučeni ste oboje), žena obavezno treba ugasiti svetlo, te ne sme pustiti ni glasa. Naime, muškarac ne sme pomisliti da joj se seks možda sviđa, pa ga ne sme ohrabrivati da na njoj praktikuje svoje perverzne seksualne poteze ili da skine pamučnu pidžamu i spavaćicu.

 

Nema ljubljenja u usta!

 

Ako suprug za vreme ili pre seksa želi poljubiti suprugu u usta, pomaže lagano okretanje glave u stranu kako bi njegov poljubac završio na obrazu.

Ako pokuša skinuti odeću i želi da možda poljubi ženu negde drugde, dobra supruga će brzo vratiti odeću na svoje mesto i reći mu da mora otići u toalet.

 

Prljave reči su krajnje nepoželjne

 

Ako će muškarac pokušati zavesti svoju suprugu lascivnim razgovorom, pametna supruga će se trivijalnim i neseksualnim pitanjem izvući iz te neugodne situacije. „Šta misliš o našim novim zavesama?“ ili „Tvoja majka sutra dolazi na večeru?“ – takva pitanja će ga sigurno zbuniti.

 

Nakon seksa kao i pre seksa

 

Dobra supruga ne sme dopustiti suprugu da nakon seksa dođe na glupu ideju i pomisli da bi tako nešto mogli češće raditi. Naime, i tu vredi jedno važno pravilo:

 

Seks je dopušten najviše dvaput nedeljno

 

Dobra supruga će napraviti sve da ograniči seks na najviše dva puta nedeljno. Ubuduće će se potruditi da se tokom braka to još smanji. Ono što može pomoći, na primer, jeste gluma (bolesti, glavobolje, umora…).

 

Ako ima seksa, to je isključivo preko volje

 

Važi sledeće: ako ima seksa, onda to mora biti jako retko i preko volje. Ako se dobra supruga toga neće držati, lep brak bi mogao propasti.

 

Uz moto „seks služi isključivo za reprodukciju“ i ne sme pričinjavati zadovoljstvo ni zabavu, sveštenik i njegova supruga imali su prilično ispunjen bračni život.

 

Ipak, danas je situacija drugačija, pa ovakvi saveti mogu da služe za razbibrigu.