korisni saveti

Upoznale ste muškarca koji vam se dopada i ne znate da li je uzvraćeno? Ovo će vam otkriti da li su simpatije obostrane

0

Važno je obratiti pažnju na detalje koji nekad deluju nevažno, ali u njima se skriva srž muško-ženskih odnosa.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pogled govori više od 1000 reči? Moguće. Ali, očito i glas, takođe! Naučnici su otkrili da glas kad flertujemo s nekim menja dubinu, odnosno varira, i to zavisno od toga koliko nam je sagovornik atraktivan.

 

Naravno da tako već na prvom sastanku možemo saznati sviđamo li mu se ili ne, ali to vredi i ako upoznamo novog kolegu, prijatelja, suseda... 

 

Možemo to videti i po drugim znakovima, ako pripazimo kako nas gleda, koja nam pitanja postavlja, gde mu odluta pogled, ali ono na što posebno treba obratiti pažnju jeste kako sa nama razgovara. Naime, njegov glas otkriva šta misli o nama.

 

Duboki glas signalizira zanimanje. U jednom istraživanju otkriveno je da su muškarci i žene govorili dubljim glasom kad su smatrali sagovornika privlačnim. Možda se na prvi pogled čini iznenađujućim da i žene imaju dublji glas kad je nasuprot njih atraktivan muškarac. Međutim, naučnici objašnjavaju da dublji glas asocira na intimnost, te da „spuštanje glasa“ nesvesno pokazuje seksualno zanimanje.

 

Osim toga, duboki glas povezuje se s poverenjem i kompetencijom, a oba jesu poželjna (i muškarcima i ženama). Dakle, za sledeći sastanak nam ne preostaje ništa drugo nego stara dobra taktika: otvoriti oči i načuljiti uši.

 

 

 

makonda-tracker