probudite stras

U početku svi kažu NE, a kad je probaju postaje im BROJ 1: Ovu pozu u vođenju ljubavi muškarci jednostavno OBOŽAVAJU

0

Ako je vaša veza zapala u kolotečinu isprobavanje novih poza može da je probudi 

 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Porodični terapeuti dugom vezom smatraju svaka veza koja je duža od tri godine. Tada veliki broj parova prolazi kroz krizne periode, a zanimljive aktivnosti pod čaršafom vraćaju leptiriće s početka veze.

 

Jedna od takvih poza je Amazonka, seksualni položaj koji je rezervisan za snažne žene koje vole da preuzmu inicijativu i koje vole da budu dominantne.

Poza je ime dobila po Amazonkama, ženama ratnicama iz grčke mitologije koje su bile vrsne jahačice, strah i trepet za sve muškarce.

 

Ipak, ova je poza savršen način da svom partneru pokažete koliko vam je stalo do njega, jer jednako rasplamsava i muški i ženski užitak.

 

 

Ova poza bi mogla da se opiše kao obrnuta misionarska poza. Muškarac leži na leđima, a noge su mu savijene u kolenima i njima obgrli ženski struk. Žena sedi na muškarcu i upravlja tempom i dinamikom odnosa, piše Zadovoljna.hr. 

 

- Ovo je poza koju muškarci teško prihvataju, jer ne žele kontrolu da prepuste partenerki, ali kad napokon isprobaju ovaj položaj, on ih ostavlja bez teksta i redovno ga uključuju u seksualne odnose.Odličan je zbog trenja, udobnosti, prilike da muškarac gleda ženu u lice i uporne stimulacije klitorisa zbog koje se žene osećaju poput kraljica - objašnjava seks terapeut iz Ohaja.

 

Kad muškarac vidi koliko žena uživa, brzo se prilagodi i njemu seks takođe bude prijatan. Ovo je jedna od takvih poza“, objasnio je Ijan Karner, seksualni terapeut i autor knjige "She comes first".

 

Vođenje ljubavi
Vođenje ljubavifoto: Shutterstock / Sotnikov Misha

 

Poza "Amazonka" olakšava kontakt oči u oči koji je važan za stvaranje intimnosti. Praktikuju ga parovi koji imaju poverenja jedno u drugo i u njima budi osećaj seksualne povezanosti, koja je temelj rasplamsavanja dugotrajnih odnosa.

 

Postoje varijacije na temu koje mogu dodatno da uzbude strasti. Na primer, obrnuta Amazonka, u kojoj muškarac takođe leži na leđima, savijenih kolena, a partnerka sedne na njega, kao na stolicu, naslonjena na listove svog partnera.

Koje su prednosti poze Amazonke?

 

 

Seksualni terapeut Ijan Karner, naveo je neke od prednosti zbog kojih bi češće trebalo da praktikujete pozu Amazonke.

 

  • Mogućnost zajedničkog orgazma
  • Mogućnost uključivanja seksualnih igračaka
  • Omogućuje kontakt oči u oči koji je ključan za seksualnu intimnost i stvaranje dubljeg odnosa
  • Korisna je za žensko samopouzdanje
  • Partner ima slobodne ruke za dodire koji su takođe ključ dobrog seksa, posebno kod žena

 

makonda-tracker