probajte već večeras

Savršena POZA ZA LENJE PAROVE: Vođenje ljubavi biće još vatrenije i uzbudljivije – a VRHUNAC ZAGARANTOVAN

0

Koja je najbolja poza ako ne želite previše da se umarate?

Muškarac i žena se ljube u krevetu
Muškarac i žena se ljube u krevetufoto: Dean Drobot/Shutterstock

Koliko sam čin penetracije, za potpuno uživanje u intimnim odnosima važna je intimnost sama – bliskost, dodiri, kontakt kože s kožom... Da bi se to ostvarilo, veoma je važan položaj u kom se par nalazi, a da biste to postigli odličan izbor je poza u kojoj oba partnera leže na boku.


Jedno uz drugo bićete potpuno priljubljeni, pa će vam tako biti stopala uz stopala, noge uz noge, lice uz lice... Mada isto važi i za ako se okrenete.


Ovo je ujedno i poza za lenje parove, budući da ne zahteva mnogo akcije, umaranja, forsiranja mišića...


Reč je o pozi koja se popularno naziva "kašika", a omiljena je među parovima koji žele da uživaju maksimalno bez previše fizičkih napora.

 

Poza Kašika je vrlo popularna
Poza Kašika je vrlo popularnafoto: Tohuwabohu1976/shutterstock

Stručnjaci za veze kažu da "kašika" pokreće snažne emocije i da bi za održavanje bliskosti bilo korisno da se praktikuje što češće.


Koža je najveći organ na ljudskom telu, a osnosni nagon svakog čoveka jeste kontakt kožom na kožu, što na većinu deluje umirujuće, utešno i da se osete voljeno – istakla je Sari Kuper iz njujoršklog "Centra za ljubav i seks".


Ona napominje da pri tome treba obratiti pažnju na reakciju sopstvenog tela kada se ovako pribijemo uz partnera. Zapazićete da se disanje usporava, produbljuje i da dišete sinhronizovano – postajete jedno!


Ne samo što će ova poza delovati opuštajuće nego će podstaći lučenje oksitocina, hormona i neurotransmitera koji je u vezi sa osećajem konekcije i seksualnog uzbuđenja – objasnila je Pem Kosta, ekspertkinja za poboljšanje ljubavnih i seksualnih odnosa.

 

 

makonda-tracker