mislite na njegovo zdravlje

Ovu pozu odmah zaboravite: Uzbudljiva je i popularna, ali može izazvati prelom penisa

0

Jedna od najčešćih poza može, na iznenađenje mnogih, biti vrlo opasna po zdravlje svakog muškarca...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jedan uobičajni pokret tokom seksa vas može izložiti ozbiljnoj opasnosti. Naime, prema podacima jedne brazilske studije, gotovo polovina povreda koja uzrokuje prelom penisa nastaje tokom poze u kojoj je žena na vrhu, piše Men's Health.

 

Top 5 seksi fantazija o kojima muškarci najčešće maštaju

 

Drugu poziciju kada je reč o rizičnim pokretima zauzima doggystyle poza sa 28 procenata.

 

Šta je prelom penisa?

 

- U penisu se nalaze cevčice sunđeraste strukture koje se, kad se napune krvlju, ukrućuju, poput nekuvanih špageta. Ukoliko s previše snage izvršite pritisak na penis u erekciji te cevčice će se naprosto polomiti. Tako dolazi do zaustavljanja protoka krvi, oticanja penisa i velikog bola - kaže poznati urolog Tobias Keler.

 

foto: Profimedia

Problem u vezi s pozom u kojoj je žena na vrhu leži u tome što partnerka kontroliše ritam i ugao penetracije. Do frakture dolazi kada penis sklizne iz vagine i dođe do kontakta s delom tela oko intimne zone koje je okruženo brojnim kostima i mišićima.

 

Da biste izbegli ovu neprijatnu situaciju, upražavajte seks kroz brojne druge poze koje će vam omogućiti da vi kontrolišete ugao i dubinu penetracije, što će na kraju smanjiti rizik od povreda. Takođe, vodite računa i o tempu i ritmu samog seksa jer su statistike pokazale da se veći broj povreda događa tokom energičnijeg seksa.

 

makonda-tracker