budite popularni

Želite da budete popularniji? Evo od čega zavisi broj lajkova na Instagramu!

0

Pre nego što promenite profilnu fotografiju, objavite tvit ili postavite novu fotku na Instagramu, proučite kada je najbolji trenutak za to...

instagram
instagramfoto: Profimedia

Koliko ste puta na Instagramu objavili fotku za koju ste bili sigurni da će vam doneti brojne lajkove, ali ste ostali razočarani?

 

S druge strane, verovatno vam se dogodilo i to da vam je neki bezvezni selfi lajkovalo mnogo ljudi, zbog čega ste ostali potpuno zbunjeni. Ali izgleda da broj lajkova zapravo najviše zavisi od vremena objave, prenosi Cosmo.

 

 

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) on

 

Naime, prema aplikaciji Latergramme koja služi za planiranje objava na društvenim mrežama, idealno doba dana za sakupljanje lajkova, odnosno objavljivanje fotki na Instagramu je 17h, odnosno 5h popodne i, ne biste verovali, 2h ujutro.

 

I dok 5h (17h) popodne zvuči poprilično logično jer se većina ljudi taman vraća kući s posla, verovatno mnogima od vas nikada nije ni palo napamet da objavi nešto na društvenoj mreži u 2h ujutru. Ali upravo zato ćete tada dobiti i najviše lajkova, jer će se zbog malo objava vaša istaknuti.

 

 

A post shared by Camila Coelho (@camilacoelho) on

 

Na aplikaciji navode i da za svaki dan u nedelji postoji određeno vreme kada ćete za objave dobiti najviše lajkova. Evo i tačnog rasporeda:

 

Ponedeljak: U 7h popodne i 10h uveče (19h i 22h)

 

Utorak: U 3h ujutru i 10h uveče (3h i 22h)

 

Sreda: U 5h popodne (17h)

 

Četvrtak: U 7h ujutru i 11h uveče (7h i 23h)

 

Petak: U 1h ujutru i 8h uveče (1h i 20h)

 

Subota: U podne i 2h ujutru (12h i 2h)

 

Nedelja: U 5h popodne (17h)

 

 

A post shared by ⚡️Tezza⚡️ (@tezzamb) on

 

 

makonda-tracker