problem današnjice

Navučeni ste na društvene mreže: Pratite ova uputstva kako biste se izvukli iz digitalnog vrtloga

0

Isključiti telefon, zaboraviti na internet i uživati u miru sa samim sobom...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Elektronski uređaji su sastavni deo našeg života, i teško možemo da zamislimo realizaciju bilo kog zadatka bez njihove pomoći. Od alarma na telefonu koji nas budi svakog jutra, preko aplikacija pomoću kojih pravimo raspored dnevnih aktivnosti, do pripreme prezentacija na poslu i gledanja omiljene serije na internetu, elektronski uređaji i spravice čine sastavni deo našeg života, i u velikoj meri određuju njegov kvalitet, prenosi Elle.

 

Ipak, prekomerna upotreba istih može se odraziti na naše zdravlje, i prouzrokovati ozbiljne posledice kojih, najčešće, nismo svesni.

Poremećaji kao što su socijalna anksioznost, glavobolja, očni pritisak i insomnija samo su neki od mogućih problema. Nekada nas elektronski uređaji dekoncentrišu, te skreću fokus sa bitnih stvari, a sve zbog toga što ne možemo da odolimo još jednoj epizodi omiljene serije ili skrolovanju sadržaja na društvenim mrežama.

 

Osim toga, ovi uređaji postaju vrlo skupi, te u velikoj meri utiču na kućni budžet. Uzimajući u obzir sve navedeno, sledi da je ponekad dobro isključiti telefon, zaboraviti na internet i uživati u miru sa samim sobom.

 

 

 

Nastavak na sledećoj strani

makonda-tracker