Otkrivamo

4 kamena spoticanja na putu ka uspehu: Ovako ćete ih s lakoćom gurnuti daleko od sebe

0

Nisu samo loše navike ono što nas sputava da uspemo...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na putu ka uspehu svaki čovek marljivo uči, iz dana u dan, kako da određene prepreke savlada. Četiri "kamena" koja slede važno je skloniti s puta, kako bi uspeh postao zagarantovan.

1. Prestanite s podcenjivanjem.

 

Najgore što možete da uradite jeste da sumnjate u svoje sposobnosti. Osvrnite se i pogledajte šta ste sve do sada učinili, na putu do tačke na kojoj se nalazite. Ohrabrite sami sebe i verujte da ćete moći da odradite sve zadatke koji dolaze s novim radnim mestom ili boljim pozicijama, do kojih želite napredovati. Ako ne verujete sami u sebe teško ćete impresionirati druge i napredovati u karijeri.

 

Proverite u koju grupu spadate: Uspeh na poslovnom planu zavisi od toga kada ste rođeni

 

2. Ne zamarajte se drugima.

 

Ne slušajte savete "znalaca" koji vas uveravaju da je nešto dobro ili loše, te upozoravaju čega se tobože morate čuvati... Postupajte u skladu sa svojim uverenjima i osećajima, posebno ne dopustite da negativnost drugih ljudi pronađe put do vas.

 

3. Prestanite da ganjate savršenstvo.

 

Da, organizacija je vrlo važna, ali opsesivnost oko svakog detalja u pojedinom danu neće vas dovesti do uspeha već do dnevnih poseta psihoterapeutu. Naučite delegirati i nemojte pokušavati kontrolisati svaki deo svog radnog dana, jedino ćete tako s lakoćom obaviti zadatke i osećati se zadovoljno obavljenim poslom.

 

Da li ste predodređeni za uspeh? Ove 3 stvari su ključne (FOTO)

 

4. Pronađite vremena za sebe.

 

Radimo da bismo živeli, a ne obrnuto, zato nemojte stres s posla nositi kući. Ravnotežu između posla i privatnog vremena postići ćete tako da na kraju svakog radnog dana sastavite listu zadataka koji vas čekaju sutra. Tako nakon posla nećete razbijati glavu time što bi vam sve sutra moglo stvarati stres. Odmorite se, vežbajte, čitajte, upišite neki kurs ili se pozabavite bilo kakvom drugom aktivnošću koja nema veze s poslom.

foto: Profimedia

 

makonda-tracker