Vodič za poslovni stil

Savršen CV zahteva savršenu odevnu kombinaciju: Prvi utisak je veoma važan, zagarantujte dobitak uz naše savete! (FOTO)

0
Uz naše savete, nikada nećete doći u situaciju da se obučete neprikladno za intervju od velike važnosti.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Imate vrlo važan razgovor za posao, ali niste sigurni šta da obučete? Prvi utisak koji ostavljate je od velikog značaja, pogotovu danas kada se isti stvara na osnovu toga kako ste odlučili da se obučete za određenu priliku, piše Cosmopolitan. Na primer, za posao u kreativnom okruženju bitno je da pokažete svoju ličnost, ali da istovremeno izgledate skladno i doterano.


Izbegnite poslovna odela koja odaju osećaj ozbiljnosti i svojoj kombinaciji dodajte printove, raskošan nakit ili ga upotpunite zanimljivim cipelama.

Ukoliko imate zakazan intervju u agencijskoj firmi, investirajte novac u kupovinu ženstvenog, elegantnog odela koji ćete iskombinovati sa bluzom u boji koja će razbiti monotoniju.

 

Elegancija i otmenost: 5 najlepših poslovnih frizura koje morate da znate da napravite (FOTO)

 

Ako pak niste fan odela, izaberite haljinu u neutralnoj boji koja će izgledati profesionalno uz zatvorene štikle ili čizmice do kolena.

Mladalački, opušten izgled pogodan je za karijeru u start-up okruženju. Za uspeh na ovakvom intrevjuu, obucite se tako da se bar po nečemu izdvajate od mase, bilo da je u pitanju suknja u jakoj boji, odvažan nakit ili zanimljiva kožna jakna, važno je da privučete pažnju poslodavca.

Ne zaboravite na modno pravilo no.1: birajte odeću u kojoj se osećate prijatno. Ne postoji ništa što više pokazuje vaše samopouzdanje od toga kada se osećate lepo u svojoj koži i kada umete da nosite svoj outfit.

makonda-tracker