Problemi u radnom okruženju

Ne verujete kolegi, iz nekog razloga? Ova 3 znaka će POTVRDITI vaše sumnje

0
Svi nailazimo na izazove u svom poslu i pravimo greške. Ponekad ih ne primetimo sami, već nam na propuste ukazauju kolege. A šta ako ne možemo da im verujemo?
foto: Profiomedia
foto: Profiomedia

1. Preuzima sve zasluge za (zajednički) rad.

 

Nema osobe koja se u svom radnom okruženju barem jednom nije susrela s kolegom koji bez ikakvog problema preuzima sve zasluge za nešto što je bio timski posao ili pak nešto u čemu uopšte nije ni učestvovao.

 

Kada kolega vaše individualne ideje predstavi kao sopstvene, to je znak za uzbunu, naglasila je RD psiholog Niki Martinez.

 

2. Nije timski igrač.

 

Zdrava kompetitivnost poželjna je kod svakog radnika i nema ništa loše u tome da želite biti najbolji u svom poslu.

 

foto: Profiomedia

Međutim, važno je u svemu tome ostati timski igrač, a ako vaš kolega uvek ignoroše tim i radi isključivo za sebe, to će u jednom trenutku postati problem.

 

Obratite pažnju: Ako govori ove 3 reči znaćete da vas LAŽE!

 

Sa osobom koja je fokusirana samo na sebe i svoj lični probitak teško je uspostaviti kolegijalni odnos pun poverenja, a ako među vama ne postoji poverenje onda radna atmosfera postaje neugodna.

 

3. Često ga ulove u laži.

 

Laži narušavaju zajedništvo i stvaraju sumnju među kolegama, a upravo je to još jedan nepopravljiv udarac poverenju. Nekima je iskrenost na radnom mestu izrazito važna dok se drugi njome ne zamaraju i spremni su na laži.

makonda-tracker