I Uspela je

Korak po korak: Kako sam postala najbogatija žena na svetu (FOTO, VIDEO)

0
Upoznajte najbogatiju ženu na svetu koja je svoje bogatstvo stekla sopstvenim trudom!
foto: Youtube screenshot
foto: Youtube screenshot

Svoje znanje Žu Kanfej je brusila na poslu čiji se profit meri u milijardama dolara, a jedna je od ljudi koji su stajali na vratima kineskog prodora na svetsko tržište proizvodnje.

 

Njen Lens tehnolodži (Lens Technology) je danas jedan od vodećih svetskih distributera stakala koja se koriste za proizvodnju ekrana na laptopovima, tabletima i mobilnim uređajima uključujući Eplov Ajfon i Samsungov Galaksi, piše Stil. Žu Kanfej ne voli da bude pred očima javnosti, za razliku od Džek Maa, milijardera i osnivača onlajn trgovinskog lanca, veb-sajta Alibabe.

 

Ova uspešna Kineskinja je rođena 1970. godine u veoma siromašnoj porodici u provinciji Hunan, kao najmlađe od troje dece. Njen otac je bio vešt zanatlija koji je svoj prst i vid izgubio u nesreći prilikom rada, a bez majke je ostala sa samo pet godina.

 

Danas je jedna od najbogatijih žena na svetu: Znate li ko je u pitanju?

 

Kako bi pomogla svojoj porodici i zaradila nešto novca radila je, pomagala pri odgoju svinja i pataka, dok je istovremeno u školi briljirala. Međutim, zbog lošeg materijalnog stanja morala je da napusti školu sa samo petnaest godina i preseli se kod ujaka u Guandgong provinciju. Tu se zaposlila u fabrici koja je proizvodila staklo za sočiva za satove, za nadnicu od 1 dolar dnevno.

 

makonda-tracker