Za to ima 122 miliona razloga

Marisa Majer: Žena koja očajnički priželjkuje otkaz (FOTO)

0
Pre samo nekoliko dana, objavljeno je da je kompanija "Verizon" kupila "Jahu" za 4.3 milijarde dolara, iako je ona nekada vredela neverovatne 143 milijarde dolara. Međutim, čelnici "Verizona" su sada suočeni sa novim problemom, a njeno ime je Marisa Majer...
foto: Youtube screenshot
foto: Youtube screenshot

Marisa Majer, generalna direktorka kompanije "Jahu", verovatno je jedina osoba na svetu koja očajnički želi da dobije otkaz, a za to ima 122 miliona razloga.

 

Bivša direktorka "Gugla" je prešla u "Jahu" kako bi pokušala da oživi ovaj brend, ali to joj nije pošlo za rukom pa je njen otkaz sada neminovan. Međutim, ukoliko do njega dođe, Marisa bi mogla da odšeta iz kompanije bogatija za 122 miliona dolara...

 

Neverovatan razlog za otkaz: Pobesneli Kanje? (FOTO)
 

Pored dobijanja sigurnih 55 miliona dolara u slučaju otkazivanja ugovora, Majerova bi mogla da profitira i od prodaje akcija kompanije i tako dođe do cifre od 122 miliona dolara.

 

Magazin "Fortune" je izračunao da bi bivša direktorka dobila 42 miliona dolara u akcijama, plus 25 miliona od prodaje 650 hiljada neprenosivih akcija, koje je dobila od kompanije. I ne samo to, Majerova bi još dve godine nakon dobijanja otkaza trebalo da dobija platu, koja je iznosila milion dolara!

makonda-tracker