unapređenje digitalne pismenosti osnovaca

Telekom Srbija nastavlja podršku digitalnom obrazovanju kroz projekat „Stvaramo znanje“

0

Građani odabrali još 20 osnovnih škola koje će dobiti nove informatičke kabinete

Društveno odgovorni projekat „Stvaramo znanje“ realizuje se u okviru programa Telekoma Srbija pod nazivom „Pokrećemo pokretače“
Društveno odgovorni projekat „Stvaramo znanje“ realizuje se u okviru programa Telekoma Srbija pod nazivom „Pokrećemo pokretače“ foto: Telekom Srbija

U okviru projekta „Stvaramo znanje“ kompanije Telekom Srbija, glasanjem građana na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet izabrano je novih 20 osnovnih škola širom Srbije koje će dobiti po milion dinara za nabavku savremene računarske opreme za informatičke kabinete. Ovaj projekat sprovodi se osmi put u saradnji sa Ministarstvom prosvete sa ciljem unapređenja digitalne pismenosti osnovaca. Online glasanje je trajalo deset dana, a spisak škola koje će dobiti donaciju Telekoma Srbija možete pronaći na linku.


Kako bi osnovci iz različitih delova zemlje imali priliku da nastavu pohađaju u savremenom okruženju, kompanija Telekom Srbija je zaključno sa aktuelnim ciklusom projekta podržala opremanje 160 osnovnih škola i u tu svrhu uložila 160 miliona dinara.


Građani su imali priliku da glasaju, kako za školu u svojoj sredini, tako i za škole iz drugih oblasti, a tokom glasanja zabeleženo je veliko interesovanje lokalne zajednice.

 

U okviru projekta „Stvaramo znanje“ kompanije Telekom Srbija, glasanjem građana na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet izabrano je novih 20 osnovnih škola širom Srbije koje će dobiti po milion dinara za nabavku savremene računarske opreme za informatičke kabinete
U okviru projekta „Stvaramo znanje“ kompanije Telekom Srbija, glasanjem građana na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet izabrano je novih 20 osnovnih škola širom Srbije koje će dobiti po milion dinara za nabavku savremene računarske opreme za informatičke kabinetefoto: Telekom Srbija

Razvoj informatičkih veština i upoznavanje sa različitim sadržajem na internetu, važan je za svaku generaciju mladih u modernom, digitalizovanom svetu, a obrazovanje u toj oblasti ključno je za njihovu bezbednost pri svakodnevnoj upotrebi interneta.


Sredstva namenjena projektu „Stvaramo znanje“ doprinose unapređenju računarske infrastrukture u školama, a savremeni računari i druga informatička oprema donose nove mogućnosti za savladavanje gradiva i učenje uz druge prednosti koje pruža digitalni svet.


Društveno odgovorni projekat „Stvaramo znanje“ realizuje se u okviru programa Telekoma Srbija pod nazivom „Pokrećemo pokretače“ koji je usmeren na podršku pojedincima i institucijama u cilju pokretanja pozitivnih promena i osnaživanja zajednice u celini. Pored doprinosa razvoju digitalne pismenosti, veliko interesovanje škola i lokalnih zajednica za projekat „Stvaramo znanje“ predstavlja dodatnu motivaciju Telekoma Srbija za nastavak projekta.

makonda-tracker