nagrada za izvanredan uspeh učenika

Supernova poklanja pametne klupe osnovnim školama u Srbiji

0

Kablovski operator Supernova poklonio je pametnu klupu đacima osnovne škole „Kneginja Milica“ na Novom Beogradu u okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ koji je pokrenulo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa kompanijom “Strawberry energy“.

foto: promo
foto: promo

Pomenuti projekat osmišljen je kako bi se nagradio izvanredan uspeh učenika, a u narednom periodu Supernova će vrednim poklonom u vidu pametne klupe obradovati još deset osnovnih škola širom Srbije.

 

- Ideja nam je da donacijom pametnih klupa Supernova i na ovakav način da svoj doprinos procesu digitalizacije našeg društva. Naročito je važno da u ovom momentu dodatno pomognemo našem školstvu, a pre svega deci, kako bi na što lakši način naučila da koriste digitalne servise. Sada se bez sumnje vidi da je to siguran ulog u budućnost. Klupe slične ovoj, krase najlepše trgove u gradovima širom sveta, pa i u našoj Srbiji. Ovim projektom, zajedno sa našim partnerima, nagrađujemo najbolje i time šaljemo poruku da se uspeh i zalaganje vide i prepoznaju“ – rekao je Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe u okviru koje posluje Supernova.

 

foto: promo

- Digitalizacija i obrazovanje ostaju među ključnim prioritetima Vlade Srbije, koja će i u budućnosti mnogo više fokusa i pažnje pokloniti preduzetništvu, domaćim inovativnim kompanijama i vezi između velikih i startup kompanija. Ovakve kompanije treba da služe kao inspiracija mladim ljudima i deci, da žele da se bave preduzetništvom, a mi ćemo kao Vlada naći dodatne načine da stimulišemo kreativnost i inovativnost“ – izjavila je Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije.

 

- Jedan od prioriteta Ministarstva jeste i digitalizacija obrazovanja. S obzirom na situaciju oko Kovid-19, više nego ikada imali smo priliku da vidimo značaj razvoja digitalnih kompetencija učenika i zaposlenih, posebno kada je važno obezbediti dostupnost i unapređenje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Razvoj digitalnih kompetencija osim što je omogućen u okviru planova i programa nastave i učenja i drugih programskih sadržaja koje škola organizuje, na ovaj način kao što smo imali priliku danas, omogućen je i zahvaljujući primeni savremenih nastavnih sredstava i opreme u svakodnevnom obrazovno-vaspitnom radu. Zahvaljujem i na današnjoj prvoj donaciji pametne klupe osnovnoj školi „Kneginja Milica“ kompaniji Supernova, čime se povećavaju resursi škola i pozdravljam činjenicu da nas u skorije vreme očekuje oko stotinak pametnih klupa za naše učenike  – rekao je Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

foto: promo

- Digitalna pismenost i pristup digitalnim servisima su neophodni za razvoj i uspeh u modernom vremenu. Zbog toga nam je velika čast da se priključimo kampanji digitalizacije i to naročito u osnovnim školama, u kojima će pametna klupa imati važnu edukativnu ulogu za sve đake. Osnovci će moći na praktičan način da uče o solarnoj energiji, zaštiti životne sredine, kao i redovnom gradivu kroz edukativnu platformu na besplatnom WiFi internetu koji će im biti dostupan na Pametnoj klupi – rekao je Miloš Milisavljević, osnivač kompanije Strawberry energy.

 

Pored toga što omogućava punjenje više mobilnih telefona istovremeno zahvaljujući solarnoj energiji, pametna klupa obezbeđuje povezivanje na internet i korišćenje različitih edukativnih i informativnih sadržaja. Naime, sve pametne klupe poseduju i platformu za đake sa lekcijama, testovima znanja, edukativnim igrama i drugim zanimljivostima, a na informativnoj stranici, kojoj se pristupa prilikom povezivanja na internet, učenici mogu da se informišu o aktuelnostima i rasporedu nastave.

 

 

makonda-tracker