„Stvaramo znanje“

DONACIJA RAČUNARSKOG KABINETA U OŠ „SAVA MUNĆAN“ U KRUŠČICI: Telekom Srbija tokom tri godine opremio 60 informatičkih kabineta u osnovnim školama u Srbiji

0

Zahvaljujući projektu „Stvaramo znanje“ koji kompanija Telekom Srbija već treću godinu sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, osnovna škola „Sava Munćan“ iz Kruščice dobila je nove računare, pametne table i potrebnu opremu za informatički kabinet.

foto: promo
foto: promo

 

 

Direktorka Sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija Marija Bošković svečano je uručila vrednu donaciju direktoru i učenicima ove male, ali višestruko nagrađivane škole koju pohađa i veliki broj dece češke nacionalnosti.

 

foto: promo

Marija Bošković je podsetila da Telekom Srbija svake godine opremi po 20 informatičkih kabineta u 20 osnovnih škola širom Srbije, tako da je tokom protekle tri godine modernu računarsku opremu dobilo 60 osnovnih škola i da se projekat „Stvaramo znanje“ realizuje u okviru programa „Pokrećemo pokretače“ kojim kompanija podstiče pojedince i institucije da u svom okruženju pokreću pozitivne promene.

 

foto: promo

- Projekat opremanja informatičkih kabineta u osnovnim školama pokrenuli smo povodom 20 godina postojanja naše kompanije sa ciljem da učenicima i nastavnicima obezbedimo savremene uslove za rad i kako bi doprineli podizanju digitalne pismenosti đaka na još viši nivo. O odabiru škola koje je predložilo Ministarstvo prosvete, odlučuju građani online glasanjem, pa roditelji, nastavnici, bivši učenici, komšije mogu da doprinesu da i male škole budu ponosni dobitnici informatičkog kabineta. Drago nam je što smo uspeli da realizujemo projekat koji podstiče zajednicu da se udruži u postizanju zajedničkog cilja, a koji osnovcima otvara mogućnost da lakše i bolje uče uz pomoć nastavnika koji mogu da im ukažu na prednosti, ali i zamke koje digitalne tehnologije sa sobom nose - izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za odnose s javnošću kompanije Telekom Srbija.

 

foto: promo

Svečanosti je u ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prisustvovala načelnica školske uprave Zrenjanin Snežana Oluški Vlačić koja je istakla značaj projekta „Stvaramo znanje“ i zalaganja društveno odgovornih kompanija kao što je Telekom Srbija u stvaranju boljih uslova za razvoj i obrazovanje mladih.

 

Škola „Sava Munćan“ jedna je od 20 škola koje su ove godine građani odabrali putem internet glasanja na Facebook stranici mtsTvojsvet. Direktor škole zahvalio se kompaniji Telekom Srbija na donaciji i Školskoj upravi Zrenjanin što su omogućili da i ova obrazovna ustanova učestvuje u projektu.

 

foto: promo

- Ova nagrada nam je došla u pravom trenutku, jer nam je oprema u informatičkom kabinetu zastarela i neodgovarajuća. Nastavnici informatike i našoj deci mnogo će značiti ova donacija, jer će mnogo lakše savladavati gradivo - izjavio je Nikola Mirčov, direktor OŠ „Sava Munćan“.

 

Pored osnovne škole „Sava Munćan“, sredstva za opremanje informatičkih kabineta ove godine dodeljena su i školama OŠ „Đura Jakšić“, Čurug, OŠ „Doža Đerđ“, Gunaroš, OŠ „Branko Ćopić“, Lukićevo, OŠ „Milan Munjas“, Ub, OŠ „Jovan Popović“, Susek, OŠ „Majur“, Majur, OŠ „Sveti Sava“, Popučke, OŠ „Petar Vragolić“, Ljubovija, OŠ „14. oktobar“, Barič, OŠ „9. maj“, Sastavci, OŠ „Sveti Sava“, Toponica, OŠ „Karađorđe“, Rača, OŠ „Branko Radičević“, Sedlare, OŠ „Sreten Lazarević“, Prilike, OŠ „Vuk Karadžić“, Donji Milanovac, OŠ „Dositej Obradović“, Vražogrnac, OŠ „Branko Radičević“, Trgovište, OŠ „Stana Bačanin“, Leposavić i OŠ „Vuk Karadžić“, Žitni Potok.

 

 

makonda-tracker