icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Velika konferencija Adrija medija grupe

DIREKTORKA TOS-A MARIJA LABOVIĆ SPECIJALNO ZA KURIR: Cilj je više turista, veći broj zaposlenih u turizmu, ali i veće učešće prihoda od turizma u ukupnom bruto domaćem proizvodu

Podeli:


Kompanija "Adrija medija grupa" 26. septembra u hotelu "Kraun plaza" organizuje konferenciju pod nazivom "Turizam Srbije - partnerstva za budućnost", koja će okupiti sve ključne faktore i lidere u oblasti turizma, a pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

foto: promo
foto: promo

 

Saznaj više: AMG KONFERENCIJE TURIZAM SRBIJE-PARTNERSTVA ZA BUDUĆNOST


Cilj je da se svi učesnici informišu o trendovima i mogućnostima razvoja i investiranja u jednu od najprofitabilnijih privrednih grana koja iz godine u godinu beleži sve veći rast, što je od strateškog značaja za razvoj Srbije.


Predstavnici najvećih turističkih organizacija u Srbiji, ministarstva, turističkih agencija i stručnjaci iz ove oblasti odgovoriće na ključna pitanja koja povezuju turističke radnike i sve zainteresovane za uvođenje inovacionih promena i sklapanje partnerstva. Sagovornici će govoriti o direktnom uticaju turizma na rast bruto nacionalnog dohotka i smanjenju nezaposlenosti, zatim o investicijama u turizam iz domaćih i inostranih fondova, ali i izazovima i problemima koje treba prevazići.

 

 

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, jedan od govornika na konferenciji, kaže da je partnerstvo veoma značajno kako u turizmu tako i u svakom drugom poslu.


- U turizmu je veoma bitno javno i privatno partnerstvo, s obzirom na to da smo svi učesnici koji imaju isti cilj, a to je više turista, više zadovoljnih turista, veći broj zaposlenih u turizmu, veće učešće prihoda od turizma u ukupnom bruto domaćem proizvodu... Turisti koji dođu u Srbiju na prvom mestu ističu naše prirodne lepote i istorijsko nasleđe. Najbrojniji su iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, dok su nam turisti iz Turskesada na trećem mestu, a u top deset ušli su nam turisti iz Kine, koji su sada zauzeli sedmo mesto - kaže Labovićeva i dodaje da turisti našu zemlju prepoznaju kao sigurnu destinaciju.


Konferenciju će otvoriti ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić, dok će Miroslav Knežević, državni sekretar za turizam, i Renata Pindžo, pomoćnica ministra, učestvovati u panelima pod nazivom "Turizam - pokretač srpske privrede" i "Budućnost turizma - projekti i fondovi za 2019".

 

Učesnici su i Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu Novog Sada, predstavnici Turističke organizacije Vojvodine, Veljko Antonić iz hotela "Kraun plaza", kao i Momir Alvirović, suosnivač Mreže za razvoj turističkog preduzetništva, Boris Rašović, IPARD biznis-konsultant, Darko Đurović iz Programa razvoja privatnog segmenta (PSD)...

Inicijalizacija u toku...