SVE VIŠE PREVARA

PAŽNJA, SUROVA TELEFONSKA PREVARA SE ŠIRI SVETOM: Više od 9 milijardi dolara samo u 2017. godini je ovako ukradeno!

0

Rebeka Šult (24), bila je u svom stanu u Vest Holivudu u Kaliforniji kada je primila poziv iz poznatog područja, koliko je videla po broju.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

"Ja sam pored puta na kojem je bila strašna saobraćajna nesreća", rekao je jedan čovek. On je dodao da je njen broj telefona pronašao u imeniku telefona čoveka koji je povređen.

 

Rebeka se uspaničila s obzirom na to da je znala da je njen otac bio za volanom, i pitala ga je uzmenirenim glasom "Da li je to Brian?"

Sa druge strane veze je čula čoveka kako pita: "Da li se zovete Brian?"

 

Na njen užas, čovek joj je rekao da jeste i da "dosta krvari" ali tu je problem tek nastao.

 

Naime, rekao joj je da će, ukoliko mu odmah ne pošalje novac, pustiti povređenog čoveka da umre.

 

foto: Profimedia

"Zaustavila sam se na pola njegove rečenice", rekla je. posumnjala je da je reč o prevari i prekinula vezu. Međutim, mnogi ljudi u strahu da se nekom njima bliskom zaista nešto dogodilo, nesednu na prevaru i pristanu da pošalju novac.


Prema podacima kompanije Truceler koja se bavi otkrivanjem prevara, više od od 9 milijardi dolara ukradeno je putem telefonskih prevara u 2017. godini. To je porast u odnosu na 2015. godinu kada je taj iznos bio 7,4 milijardi dolara.

Prema podacima Federalne trgovinske komisije u SAD, prošle godine je podneto više od 7 miliona pritužbi.

 

"Telefonske prevare su trenutno jedan od velikih, rastućih problema", rekao je Adam Doup, pomoćnik direktora Centra za sajber sigurnost i digitalnu forenziku na državnom univerzitetu Arizona.
"Oni su mnogo efikasniji od prevara e-pošte."

 

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?

 

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

 

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena i odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija.

 

https://itunes.apple.com/us/app/biocoded/id1011770464?mt=8

Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

 

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu i u komunikaciji preko interneta.

 

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

 

 

makonda-tracker