icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ZAŠTITITE SE NA VREME

Ako vam telefon zvoni samo jednom, budite posebno oprezni: Ova prevara se širi svetom, a može papreno da vas košta

Podeli:

Ukoliko vam telefon zazvoni samo jednom i prestane, dobro razmislite da li ćete pozvati nazad taj broj.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mnogo je veća verovatnoća da je reč o prevari, nego da je neko od vaših prijatelja ostao bez kredita ili dometa.

 

Prevara se toliko raširila da je stigla i do centralnih vesti u kojima, na primer, zvaničnici Kanade ovih dana šalju upozorenje na takozvanu "Jedno zvono" prevaru, a koja može koštati građane na stotine dolara.

 

Kako objašnjavaju, prevara počinje jednim zvonom a potom se prekida poziv sa nepoznatog broja. Veoma često broj koji se očitava na displeju je sa nepoznatog pozivnog broja koji sugeriše da je reč o drugoj državi pa čak i kontinentu.

Prevaranti upravo igraju na to da ćete pozvati broj kada vidite propušten poziv. Takođe, ovakvi pozivi su neretko u "nepristojno" vreme kako biste pomislili da je neko u nevolji.

Umesto da čuju glas nekog prijatelja sa druge strane, dešava se da čuju muziku ili unapred snimljenu poruku. Što duže poziv traje, dok utvrdite ko vas zove, to je poziv skuplji. Ponekad je to i oko 400 dolara za minut", objašnjava stručnjak za elektronsko poslovanje.

Ona dodaje da se brojevi sa kojih prevaranti zovu konstantno menjaju, tako da je moguće da nedeljno dobijete više ovakvih poziva, a blokiranje broja ne pomaže.

 

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?

 

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

 

foto: Promo

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija.

 

Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan "group chat" i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

 

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

 

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Inicijalizacija u toku...