Hotelijarstvo

InterContinental Ljubljana otvorio vrata za goste

0

Posle samo 18 meseci gradnje, hotel „InterContinental Ljubljana“ primio je prve goste

foto: Promo
foto: Promo

Bio je to povod da „Delta Holding“ organizuje posetu novinara iz regiona ovom luskuznom zdanju i prvu konferenciju za novinare u novosagrađenom hotelu.

 

 

U moderno opremljenoj sali „Emona“ prezentaciji su prisustvovali predstavnici medija iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

 

- Naš motiv da baš u Ljubljani izgradimo hotel bio je to što u ovaj grad dolazi sve više stranaca i poslovnog sveta, a do sada nije postojao hotel sa pet zvezdica kao što je „InterContinental“. Nije nam uvek bilo lako i mnogi nisu verovali u ono što radimo, ali danas ih sve demantujemo. Mnogo nam je značila i velika podrška grada i gradonačelnika Zorana Jankovića - izjavio je potpredsednik „Delta Holdinga“ i regionalni generalni direktor IHG Živorad Vasić.

foto: Promo

- Ponosni smo što smo u hotelu zaposlili mlade ljude koji su tek završili školu i što, poštujući svoje kolege u ovom biznisu, nismo preuzimali kadrove iz drugih hotela. Siguran sam da ćemo i u ovom poslu biti lideri i da ćemo podstaći druge hotele da se renoviraju i usavršavaju svoju uslugu - dodao je Vasić.

 

Hotel „InterContinental Ljubljana“ nalazi se u samom centru slovenačke prestonice, u neposrednoj blizini poslovnog centra, parka Tivoli, a od starog dela grada udaljen je deset minuta hoda. Ovo zdanje odiše luksuzom, kao što i priliči hotelu najviše klase, a investitori kažu da se prestiž krije u detaljima. Svaki predmet, svaka tkanina, pažljivo su odabrani kako bi ispričali svoju priču, pa se u svim prostorima zapravo kriju detalji Ljubljane: bogati tepisi predstavljaju apstraktne linije reke Ljubljanice; umetnička dela u svim sobama su štampana na staklenim ogledalima i prikazuju grafike gradskih znamenitosti.

foto: Promo

„InterContinental“ se razlikuje od ostalih hotela po tome što u Ljubljanu donosi luksuz i svetske standarde u hotelijerstvu. Oni podrazumevaju konstantnu brigu o gostu, od ulaska u hotel do izlaska iz sobe - kaže Miloš Cerović, generalni direktor hotela.
„InterContinental Ljubljana“ ima 165 soba, od toga 14 apartmana. Među njima je i najprestižniji, predsednički apartman, koji sa svojih 160 kvadratnih metara i pogledom koji se pruža sa 19. sprata predstavlja najluksuzniji hotelski smeštaj u Ljubljani.

 

Na 18. spratu nalazi se spa-centar s bazenom, a na vrhu hotela je restoran, koji gostima omogućuje jedinstven pogled na sve četiri strane grada. „B restaurant & bar“ predstavlja posebno zadovoljstvo za goste, jer je vodeća uloga poverena dobitniku Mišlenove zvezdice, italijanskom šefu Alfredu Rusu. Svetski poznati kulinar na svakih nekoliko meseci menja meni i prilagođava ga sezonskoj ponudi i ukusima.

foto: Promo

U izgradnju ovog hotela „Delta Holding“ je uložio oko 50 miliona evra. „InterContinental Ljubljana“ predstavlja samo korak u regionalnom širenju ove kompanije, koja je već započela projekte u Bosni i Hercegovini i Bugarskoj, a najavljuje izlazak i na tržišta Hrvatske i Albanije.

makonda-tracker