icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

astrologija

MERKUR NIJE JEDINI: 4 retrogradne planete donose nam haos ovog leta

Kada Merkur postane retrogradan, svi znamo za to. Ali, Merkur nije jedini koji ima retrogradni hod i čini se da se svaka astrološka planeta (uključujući Pluton) povremeno kreće unazad.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Budući da Zemlja kruži oko Sunca različitom brzinom od ostalih planeta, kad Zemlja prođe pored njih, čini se kao da se na nebu kreću unazad. Ova se optička varka češće događa sa unutrašnjim planetama poput Merkura koji kruži oko Sunca brže od ostalih planeta. Njihovo se retrogradno kretanje događa ređe, ali kad se dogodi, potraje i mesecima.

 

Šta znače retrogradna kretanja?

 

Smatra se da su retrogradna vremena periodi zbunjenosti, nereda i vraćanja unazad. Ali nije sve loše. "Retrogradna kretanja nam skreću pažnju na prošlost i zapravo mogu biti kozmička "milosrdna razdoblja" kada možemo završiti sve započete stvari ili ojačati svoje planove, osiguravajući da ne krenemo napred na klimavim temeljima".

 

Zloglasni Merkur napustio je svoje retrogradno kretanje 22. juna, ali još su dve planete retrogradne, Jupiter i Neptun. Do kraja leta četiri retrogradne planete signaliziraju potencijalno haotičnu energiju pred nama.

 

Šta nam govori taj retrogradni hod planeta?


Pluton (27. aprila do 6. oktobra)

 

U astrologiji patuljasta planeta vlada tajnama, seksom, sramotom i stvarima koje bismo najradije prikrili. Retrogradno se kreće samo jednom godišnje, ali to kretanje traje šest meseci, što čini učinak retrogradnog Plutona suptilnijim.

Retrogradne verzije Plutona idealno vreme za istraživanje onih delova sebe koje često prikrivate. Ovog leta preporučuju raditi na starim strahovima, ograničavajućim uverenjima i ukorenjenim nesvesnim obrascima. Nemojte te nesvesne obrasce projektovati na druge."

 

Nastavak na sledećoj strani...