astrologija

OBRATITE PAŽNJU NA OVE DATUME: Šta nam donosi Venera u Raku do 27. JUNA?

0

Venera je dugo boravila u znaku Blizanaca, imala je i period retrogradnog kretanja pa smo svedočili vraćanju na stare emotivne priče, flertovali sa više osoba, intenzivno komunicirali, a sada je došlo vreme da zapitamo srce gde pripada.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ovo su dani kada ćete i te kako shvatati životne situacije ljudi iz vašeg okruženja, saosećati i činiti sve što je u vašoj moći da pomognete.


Tranzitna Venera je 2. juna, iz razigranih Blizanaca, prešla u energiju sigurnosti, komfora i brižnosti - znak Raka i tu će se zadržati do 27. juna 2021. godine. Rak je simbol doma, porodice, korena, negovanja, brige, zaštite, kao i sećanja i uspomena. Potreba za vraćanjem u detinjstvo kada smo bili najsigurniji, najbezbrižniji i najzaštićeniji.

 

Venera je u Mesečevoj kući, a Mesec je promenjiv i predstavlja naše emocionalne reakcije, čulnost, instinkte i podsvesno. Mesec vlada plimom i osekom, našim osećajima, uobičajenim navikama i refleksivnim delovanjem.

Emotivnost uzima kormilo pa ako smo u prethodnom periodu (dok je Venera bila u Blizancima) imali više opcija, sada interes usmeravamo prema jednoj osobi.

 

Spremite se da u narednim danima okolina diktira vaše raspoloženje. I najmanja sitnica vas može raznježiti ili rastužiti. Raspoloženje će varirati - smeh, suze, nostalgija, čežnja, nesigurnost pa opet suze i tako u krug, jer je Venera u kardinalnom znaku pa je odlikuju nagle promene raspoloženja, ćudljivost, povlačenje u sebe.

 

Ovo je energija koja u muškarcima budi ljubav prema bitnim ženskim osobama u njihovom životu pa će mnogi posvetiti pažnju majkama, sestrama, ženama i devojkama. Poželeće da ih partnerke paze, maze, kuvaju im i više će vremena provoditi u porodičnom domu ispred televizora u udobnoj fotelji i sa punim tanjirom.

 

Tranzitna Venera u znaku Raka probudiće u nama osećaje, instinkt i intuiciju, ali i žensku stranu naše ličnosti.


Datumi na koje posebno treba obratiti pažnju:

 

13. jun - Venera sekstil Uran

 

Razveseliće vas neka iznenadna vest, iznenađenje ili čudo, ali postoji i mogućnost da u vaš život iznenada uđe neobična osoba sa kojom ćete doživeti originalnu ljubav.

 

Rizikujte, eksperimentišite, probajte nešto što do sada niste probali, prihvatite baš ono što je drugima čudno, jer možda vas upravo tu čeka sreća.

 

21. jun - Venera trigon Neptun

 

Kvadrat koji su ove dve planete imale za vreme tranzita Venere znakom Blizanaca i te kako se oseća iza nas.

 

Spajanje ljubavi i mašte, lepote i kreativnosti, sudbinski susreti i bezgranična ljubav koja je moguća.

 

23. jun - Venera opozicija Pluton

 

Sumnjičavost prema partneru, strah i ljubomora, osećaj odbačenosti, udaljavanje i prekidi. Možda ćete želeti dobru komunikaciju, razmenu osećaja, ali ćete naići na zid, rezerviranost, hladnoću i nedostatak posvećenosti.

Ovo je vrlo uzbudljiv, pomalo i opasan aspekt, jer budi u nama ono što je zabranjeno a želi se.

 

Sve zavisi od toga šta želimo i koliko želimo, koliko smo spremni kopati po dubinama, suočiti sa problemima u odnosima, a potom se promeniti i transformisati.

 

Ovo je priča o jakoj seksualnoj energiji koja se koristi kao vid manipulacije, da se dobije ono što se želi, emotivno i fizičko zlostavljanje, udar na nedostatak samopouzdanja i samopoštovanja, ljubav koja boli.

 

Dok traje ovaj tranzit postoji velika privlačnost u muško-ženskim odnosima, javljaju se jake strasti, privlačimo opasne ljude u naš život, a u vezama se nameće volja i potreba da se partner promeni.

 

 

makonda-tracker