Početak nove astrološke godine

SADA JE PRAVO VREME DA ZAPOČNETE NEŠTO NOVO: Prolećna ravnodnevnica donosi magičan period - evo šta treba da URADITE!

0

SADA je najbolje vreme za započinjanje nečeg novog!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prolećna ravnodnevnica 20.03. (u 10:37) je vreme kada Sunce ulazi u prvi znak zodijaka, Ovna. Ovaj događaj označava promenu godišnjih doba kao i početak astrološke nove godine.

 

U mnogim kulturama prolećna ravnodnevnica se slavi kao početak nove godine. Proleće je doba godine kada je ciklus života, smrti i ponovnog rođenja potpun.

 

Kako biljke procvetaju i vraća se novi život, tema uskrsnuća je uvek prisutna. Na primer, hrišćanska tradicija Uskrsa slavi se ubrzo nakon što Sunce uđe u Ovna.

 

Ravnodnevnica doslovno znači “jednaka noć”, tj. dan i noć su iste dužine.

Iako je većina nas već napisala novogodišnje rezolucije početkom januara,

 

SADA je najbolje vreme za započinjanje nečeg novog!

 

Ovan (prvi znak zodijaka) definitivno ima moć vođstva i može manifestirati stvari. Zato je sezona Ovna najbolje vreme za nove početke, za izražavanje i stvaranje hrabrih poteza.

 

Ne odbacujte svoje rezolucije. Napisali ste ih odmah nakon zimskog , što je još jedan važan astrološki datum.

 

Ako je zimska kratkodnevnica (period oko Nove godine i Božića) najbolje vreme za koncipiranje stvari i određivanje ciljeva, prolećna ravnodnevnica je najbolje vreme da učinite te ciljeve opipljivima i da ih uključite u delovanje.

Dakle, ako do sada niste učinili mnogo toga vezano za vaše novogodišnje rezolucije, ne brinite! Prolećna ravnodnevnica je vreme da ih podignete na sledeći nivo!

 

Uzmimo nekoliko primera:

 

- Ako ste početkom januara postavili cilj pronaći novog partnera, prolećna ravnodnevnica se odnosi na početak upoznavanja

 

- Jeste li postavili cilj povećanja prihoda ove godine u decembru? Sada je vreme da odlučite šta ćete učiniti: zatražiti povišicu, naći drugi posao ili pokrenuti svoj vlastiti posao.

 

- Ako je vaš cilj bio naučiti novi jezik, sada je vreme da se prijavite na tečaj ili preuzmete aplikaciju za učenje jezika i počnete vežbati.

 

Važnost prolećne ravnodnevnice u kulturama

 

Ako pogledamo istoriju nalazimo mnogo primera o tome koliko je prolećna ravnodnevnica bila važna u drevnom svetu.

 

Jeste li znali da je velika sfinga u Egiptu bila smeštena tako da na nju padne izlazeće sunce na prolećnu ravnodnevnicu?

 

To mesto i druga slična mesta su nekad bila energetska mesta, namenjena za usklađivanje s večnom energijom Svemira.

 

Drevni keltski i mediteranski ljudi slavili su prolećnu ravnodnevnicu kao sveti brak između Boga i Boginje, yina i janga, dana i noći.

 

Žena, Sreća, proleće, leto, Horoskop
foto: Shutterstock

Ravnodnevnica – savršena ravnoteža

 

Razlog zbog kojeg je ravnodnevnica toliko moćna je taj što je to jedino doba godine kada je dan jednak noći, bez obzira gde se nalazite na Zemlji. Bez obzira gde se nalazite, doživljavate istu količinu svetla i tame. Sunce i Mesec podjednako dele nebo.

 

I samo kada su dan i noć jednaki, kada su sveta ženstvenost i sveta muškost u savršenoj ravnoteži, može se pojaviti život. To je savršena ravnoteža koja omogućava Svemiru da manifestuje.

 

Stvorite nameru

 

Uzmite vremena i obratite pažnju na ono što želite stvoriti. Iskoristite ovu prirodnu životnu silu koja nastaje s prolećnom ravnodnevnicom i početkom nove astrološke godine. Ovo je prilika da manifestujete želje svoje duše.

Vaše namere su poput semena koje će, ako se sadi na plodnom tlu rasti tokom iduće sezone i cvetati u vreme letnje dugodnevnice u junu.

 

Žetva plodova doći će za vreme jesenje ravnodnevnice u septembru kada ćete dobiti priliku da razmislite o onome što ste učinili – i požnjeti ono što ste posejali.

 

A kasnije, u mraku zimskih meseci, napokon možete odvojiti vreme za razmišljanje o tome šta je zaista važno za vas i pripremiti se za proleće.

 

Prolećna ravnodnevnica – šta učiniti?

 

1) Zapalite crvenu sveću i izgovorite naglas svoje namere za Astrološku Novu godinu.

 

2) Izrazite sve što vam je na umu: sve svoje ciljeve i stvari koje morate učiniti izbacite iz vašeg uma i stavite na papir.

 

3) Postavite prioritete: Koji je vaš cilj broj 1 za ovu godinu? Koju radnju morate preduzeti da ODMAH započnete?

 

4) Započnite nešto posve novo. Isprobajte nešto o čemu nikad pre niste ni razmišljali.

 

5) Upišite se u teretanu, počnite se baviti nekim sportom ili pronađite nešto što odgovara vašem telu. Ovan je vrlo aktivan znak kojim dominira Mars.

 

6) Planirajte izlazak sa svojim partnerom ili s novom osobom u vašem životu za koju gajite romantične osećaje.

 

7) Okupite se s bliskim prijateljima kako biste podelili priče, muziku i ples.

 

 

makonda-tracker