narodno verovanje

Večeras je pun Mesec: Izbegnite nevolje tako što nećete raditi ovih nekoliko stvari

0

Danas je 6. septembar, i pun je Mesec – takva pojava predstavlja astrološku opoziciju sunca i meseca, odnosno razdoblje kada mesec prima najviše svetlosti od sunca.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mesec je nebesko telo najbliže Zemlji i njegov uticaj na ljude je vrlo snažan. Svi znamo da utiče na plimu i oseku, a pomislite šta tek čini ljudskom organizmu koji sadrži 70 posto vode. Mesec ima najjači uticaj kad je u fazi, odnosno kada je mlad ili pun.

 

Ovo su tajne koje će isplivati na videlo po prvoj svetlosti punog Meseca

 

Ta svetlost je čista energija. Sve postaje snažnije na pun mesec. Ako smo u harmoniji sami sa sobom, pun mesec će nam doneti mnogo pozitivnih vibracija.

 

Narodno verovanje

 

Prema nekim narodnim verovanjima tokom punog Meseca i dan nakon toga treba izbegavati nesuglasice sa komšijama jer će iz tih svađa proizaći mnogo više nevolja nego inače. Takođe, veruje se da ako ste bolesni, ne treba da gledate u pun Mesec, jer ćete time usporiti proces ozdravljenja.


Brak sa njima može da bude pakao: Tri horoskopska znaka koja nisu podobna za život u dvoje

 

Takođe, priča se da se u fazi rastućeg Meseca, brže zaljubljujemo i emocije ključaju, pa je noć punog Meseca idealna za zavođenje i seks.

 

Antičke dame su bile ubeđene da su baš te noći najlepše i najpoželjnije, pa su se za nju posebno pripremale i ulepšavale.


 

makonda-tracker