astro

HOROSKOP ZA VIKEND: Proverite šta vam je zapisano u zvezdama (do 22. marta)

0

Horoskop za vikend od 19. do 22. marta 2021. godine!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

U subotu 20. marta Sunce zvanično prelazi u znak Ovan. To je trenutak kada se iz zime prelazi u proleće. Ali za astrologe ovo ima i jedno dodatno značenje. Prelaskom Sunca u prvi znak Zodijaka svaki put zavrtimo točak života i odbrojimo još jednu godinu.

 

Ovan je znak mladosti i novog početka. Priroda oko nas se budi i inspiriše nas da se i mi pokrenemo, probudimo i radujemo. Ovan, kao prvi znak Zodijaka nosi veliku energiju i želju za avanturom. Ovo su ljudi koji su po pravilu hrabri, avanturisti, često vrlo nagli i nestrpljivi. Ako nešto žele onda to moraju odmah da ispune. Ako nešto rade to mora da bude realizovano odmah. Imaju jaku svest o sebi i svojim željama. To su po pravilu jaki individualci i borci. To nisu filozofi, to su ratnici, radnici i pioniri! Sunce je izuzetno jako u ovom znaku, jer je ovo znak njegove egzaltacije. Sam 19° Ovna je mesto najveće moći Sunca. Mnoge osobe rođene u ovom znaku osećaju se kao pioniri i veliki avanturisti. Mnogi to zaista i postaju. Veliki sportisti su takođe rođeni u ovom znaku ili podznaku. Oni nose jaku mušku energiju, koja gura napred bez oklevanja i ne želi da se povuče.

 

 

Njihova glavna lekcija je da savladaju veštine koje ima znak preko puta njih, a to je Vaga. Ovan zna kako da deluje kada je sam, ali su zato odnosi za njega iskušenje. Nema svest o drugima i to je ono što treba da nauči. Svaki znak uči kroz svoju opoziciju. Opozicija je ogledalo preko puta nas, gde vidimo sebe i svoje mane, kao i vrline. Ovaj svet je zamišljen da u njemu vlastite talente i veštine delimo sa drugima i od njih učimo. Ceo univerzum je nastao iz ljubavi jer ljubav je jedina istina.

 

Odnos je ono što je starije od svakog pojedinca. Odnos je ona nevidljiva energija koja postoji između nas i svake osobe koju sretnemo u svom životu. Odnos je tako ona nevidljiva sila koja nas vuče ka nekome. Znaku Ovan i njegovom vladaru Marsu, odnosi su slaba tačka. Lako je ovim osobama da budu hrabre, vešte, borbene i individualci. Ali biti sve to i još pri tome imati lepe, skladne odnose sa drugima, za njih nije uvek lako. Diplomatija i umešnost fine komunikacije je ono čemu ga uči Vaga.

 

Venera i Mars su prvi par suprotnosti od kojih je sve nastalo. Primarna muška i ženska energija, koje nas vode putem naše evolucije. Kada pogledamo strukturu našeg DNK molekula nalazimo da se uvek spajaju Adenin i Timin. To su simbolički Aries (Ovan) i Taurus (Bik). To su uvek Mars i Venera.

Mars će se sve do 23. aprila nalaziti u znaku Blizanci formirajući trigon sa Saturnom i Jupiterom. Iz ovoga možemo da zaključimo da je ovo proleće naklonjeno svim vatrenim i vazdušnim znacima. Mnoge osobe rođene u znaku ili podznaku Ovan, Lav, Strelac, Vodolija, Vaga i Blizanci će napraviti velike promene u narednih dva meseca. Novi poslovi i kreativne ideje su im na dohvat ruke. Mnogi će osetiti potrebu za avanturom i novim početkom. Sjajno vreme je ispred njih.

 

 

Prateći Sunce, narednog dana u nedelju 21. marta prelazi takođe u znak Ovan. Dve planete na 0° prvog znaka zodijaka su lepa simbolika za novi početak. Osobama rođenim u znaku ili podznaku Ovan smeši se i neka nova ljubav. Slobodni treba da budu otvoreni za ljubav i ljubavne čarolije, što ovom znaku i nije problem. Venera će u Ovnu, znaku svog izgona, boraviti do 14. aprila. Boravak boginje ljubavi i lepote u muškom, vojničkom znaku Ovna nije uvek ugodno. Od nje se traži da je brza, praktična i svoja, a ona I dalje želi da uživa i bude romantična i nežna. Ali kao što je već rečeno, uvek se najbolje uči od znaka prekoputa. Tako će i Venera u narednom periodu učiti da bude samostalnija i nezavisnija, a to je ono što dobija od znaka Ovan.

 

Sa početkom proleća aktivira se i prvi Anđeo VEHIAH koji vlada pentadom od 0 do 5. stepena Ovna. Njegova planetarna priroda je Neptun-Uran. Ovo je Anđeo od kojeg sve počinje! On aktivira VOLJU u pravcu novog početka. On nas inicira da uvek budemo spremni za novi početak. Daje nam snagu da zapalimo iskru u svojoj duši i osetimo tu radost što smo živi i što možemo ponovo i ponovo da želimo i ispunjavamo vlastite želje. Ovaj Anđeo nas uvek podržava, kada želimo da uđemo u neku novu akciju. Svako od nas je srećan kada počne nešto novo i u tome ostvari uspeh. Ta radost uspeha i poverenje u sebe i svoje unutrašnje snage je ono što nam daruje ovaj Anđeo, kao i Sunce u znaku svoje egzaltacije, u znaku Ovan.

 

 

makonda-tracker