astro

DOŠLO JE VREME ZA ODGOVORE NA VAŽNA PITANJA: Evo šta nam donosi Merkur u Strelcu (do 21. decembra)

1

Evo šta nam donosi čudesno putovanje Merkura kroz znak Strelca! Vreme je za veliku istinu!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Merkur 1. decembra, u kasnim večernjim satima, ušao je u znak Strelca u kojem će ostati do 21. decembra. U ovom znaku Merkur se ne oseća najbolje jer je to znak njegovog progona.

 

Merkur je, da se ne lažemo, ipak bog kradljivaca, lukavosti, muljanja, snalažljivosti, neistine, dvosmislenosti, prevrtljivosti, alhemije. A Strelac voli istinu i jasnu, veliku sliku. Strelac, drži do svojih uverenja i stoji pri svom mišljenju, što prevrtljivcu Merkuru nikako ne odgovara.

 

U ovo vreme objektivno ograničenih mogućnosti, možemo iskoristiti ovaj period da stvorimo i spoznamo svoje životno uverenje, misiju, istinu. Da uvidimo šta su za nas laži i ko nas laže, sa čim se možemo povezati, a sa čim ne.

 


Ako uzmemo npr. verska ili filozofska pitanja koja su u domeni Strelca, neko može biti odgajan unutar neke religije ili sam proučavati neku filozofiju i naći se na određenom spiritualnom putu. Međutim, unutar sebe može osećati kako to nije njegov pravi put, ili uvideti da unutar tog puta postoji neka veća i viša istina.

 

Ovo je pravo vreme da unutar sebe spoznamo svoje istine, i vidimo smer u kojem želimo ići. Takođe, svako, duboko unutra, oseća da ima neku misiju, neki svoj talent koji ima širi kontekst i značaj. Vreme je da pogledamo u sebe i vidimo koja je naša misija, darma, poslanje.

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani!

makonda-tracker