icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

astro

FATALNA LJUBAV, SNAŽNA OSEĆANJA, PRIVLAČNOST... Evo kakve uzbudljive stvari nosi Venera do kraja oktobra

Podeli:

Venera je planeta ljubavi i obilja. Saznajte šta vas sve očekuje do kraja oktobra!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

iako se Devica smatra znakom Venerinog pada, situacija i nije tako strašna budući da je ona dnevni vladalac Device, a na određenim stepenima u Devici je u terminu i u svom dekanu. Ovo sve znači da, iako je u padu, ima određeni dignitet i snagu.

 

Venera do kraja oktobra 2020. godine čini povoljne aspekte (trokute) s Jupiterom, Plutonom i Saturnom. Budući da se radi o znaku Device ovo je izuzetna prilika de se iskomuniciraju svi nesporazumi, poprave odnosi i komunikacija među ljudima. Ovome pridonosi i odlazak Venere iz opozicije s Neptunom pa nema više zavaravanja, iluzija, krivog shvaćanja i pogrešnog razumijevanja, te razočarenja.


Venera i Jupiter donose tople osećaje, popularnost, slavu, bogat društveni život (pošto je covid kriza, rekla bi na drušvenim mrežama), udobnost, sreću u ljubavi. U indijskoj astrologiji, i u tradicionalnoj zapadnoj astrologiji povoljan aspekt Venere i Jupitera označavao je upoznavanje i/ili početak ljubavne veze ili braka (uz Veneru i Sunce).

 

 

Ovaj aspekt u modernoj astrologiji, iako se i dalje koristi, više je dodeljen povoljnom aspektu Venere i Marsa, jer danas ljubavi kreću iz pozicije zaljubljenosti, strasti, dok su se u ranijim vremenima, a u Indiji i danas, brakovi ugovarali, a smatralo se da je Veneri (ženi) potreban učitelj i neko mudriji (Jupiter), a ne ravnopravan partner (Mars).

 

Venera i Pluton u povoljnom aspektu daju priliku da se iskaže ono što nas dubinski muči u nekom odnosu i to na konstruktivan način, dakle bez stresa i svađa. Pluton ne daje površne razgovore, već one dubinske, ide u srž stvari i problema. Ako su postojale određene nejasnoće (pogotovo nastale zadnjih dana radi opozicije Venere i Neptuna) ili svađe, sad se one mogu razrešiti i to dubinski.

 

Pluton je takođe planet transformacije tako da se odnos može promeniti, produbiti i podići na viši i prisniji nivo. Ovaj aspekt donosi i fatalne ljubavi i privlačnosti, snažan osećaj ljubavi, uzbudljiv seksualni život.

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani!

Inicijalizacija u toku...